5. marts 2018

Det havde sneet i nat. Vindretningen var ændret fra øst til syd.

Die Welt og Sylter Rundschau fandt vi i en pose hængt på håndtaget  Endelig lader det til, at der kan formes en ny forbundsgegering. Vigtigste punkt for avisen og det dækkede 80% af pladsen over folden på forsiden – og det vel med rette, for hverken Tyskland eller EU har brug for en uafklaret situation.

Vi  havde været 2 dage uden tandpasta, klaret os med børsterne og mundskyl – og nu var det blevet mandag, så den stod på indkøb  – og det kunne vi i Wenningstedt. Medens vi der ventede på at en butik skulle åbne, bemærkede vi “E-bike Hundekutterne”, der var til leje.
Jeg læste det som om at cyklerne med deres lad skulle ses som (fiske)kuttere, som hundeejerne kunne “sejle” en tur i med hundene  Jeg checkede her i skrivende stund disse “fartøjer” på nettet og det viser sig, at de er udstyret med nedklappelig front og rampe, så selv lavbenede hunde mageligt kan gå ombord  Om hundekutterne kan klare en Greyhound, ved jeg ikke…

Midt på dagen gik vi fra hotellet (rød pil) op til Braderuper Heide…

…. ad planke-bro-vejen, som er super nu, hvor vi har tøvejr ind i mellem og den frosne jord forhindrer smeltevandet at synke ned. Det var meget vinterligt med is på Vadehavet og den meget mørke lyng. Jeg syntes, at lyngen her på øen er usædvanligt mørk 

En times tid varede det, inden vi var tilbage ved hotellet. Her ser vi “vores” side af det, hvor vi bor på næstøverste etage.

Efter Kaffee und Kuchen-pausen, der i dag for os inkluderede Mandel-Kirsch Streuselkuchen med flødeskum – efterfulgt af postkortskrivning og et ekstra stykke kage – var Inge igen ude i naturen, som er meget speciel her med is, drivis og tidevandsforskel. Hun bemærkede at knorte- og grågæssene lader til at være tilfredse med tilværelsen her på Sylt. De profiterer ordentligt af tidevandet, når det blotter bunden. Så følger de ganske enkelt vandkanten som den flytter sig udad, og snupper snegle og andet godt guf, der ikke når at grave sig ned inden vandet over dem er borte 

Vi fik også godt guf i form der startede med gratineret gedefriskost og fortsatte med kabeljau-filet. Medens vi spiste den havde vi en diskussion om, hvorvidt Kabeljau var det samme som en torsk, hvilket tjeneren var sikker på, at det ikke var! Så jeg glemte etiketten og den gode opførsel og surfede straks på telefonen som en anden teenager for at finde ud af om der var en forskel, og hvis ja, hvilken.

…der er 2 forklaringer på forskellen mellem torsk og kabeljau. Den ene fra fishinfo.de baserer sig på oprindelsessted, medens…

…den anden, fra Hamburger Tagesblatt, baserer sig på hvor udviklet fisken er. Den ikke kønsmodne fisk er en kabeljau, den kønsmodne en torsk. Vi bliver så kloge 

Jeg rundede aftenen af med at tage en obstler lavet på skovbær med op på værelset, hvor karussel-hesten ventede på sin dekoratør.

 

This entry was posted in Sylt marts 2018. Bookmark the permalink.