9. marts 2018

Den lokale avis beskæftigede sig over folden med et madlavnings-show hvor 2 kendte kokke mødes. Og til venstre ser vi, at debatten om kur-afgift for hunde fortsætter. Den kan sikkert få sindene i kog 

Hoteldirektøren stod ved morgenmadsbuffetten, da jeg kom derned. Han spurgte om jeg havde smagt dagens Grüner Smoothie. Det havde jeg naturligvis ikke, for jeg var jo lige kommet. “Den er så sund”, sagde han, “at hvis De drikker en af dem, så kan De leve usundt hele resten af dagen!”. Den var lavet på Feldsalat, agurk, ananas, kiwi, æble og orangesaft og smagte udmærket 

Af andet godt til morgenmad her på hotellet er der Gemüsesaft af stangselleri, æble og olivenolie. Bircher-müesli, natur youghurt, omelet med ost og purløg eller bacon, 7 slags brød, Brödchen, croissants, ost, pålæg i varierende udvalg, små salater… Ingen grund til at gå sulten fra bordet.

Inges formiddagstur gik sydpå. Højvandet var her – meget stille – og ingen fugleaktivitet. De sidder og slapper af, indtil vandet begynder at trække sig tilbage.

Gåturen bragte hende helt op på landevejen mod Westerland. I baggrunden Keitum kirke. Sylt har relativt store landbrugsområder, hvilket er overraskende når man tænker på, hvor efterspurgte sommerhuse er her. Der må være en striks by/landzone-lov, gætter jeg på.

Imedens arbejdede jeg på at dekorere en sten med et motiv inspireret af hotellets have foran vores værelse og de vilde kaniner, der huserer der. Stenen samlede jeg op på en mark henne ved svæveflyvepladsen forleden.
Da jeg hen på formiddagen trængte til lidt frisk luft, gik jeg en tur i retning af Braderup og kom derfor om bag hotellet. Bygningen til højre tror jeg hører til hotellet, men jeg er ikke sikker. Måske er der apartments i den…

Vi mødtes til Kaffee-Kuchen-tid hvor en Walnusstorte med flødeskum blev efterfulgt af et stykke Fährhaus-torte.

Dette traktement gav Inge energi til en eftermiddagstur – medens jeg fik energi til at fortsætte arbejdedet med dekorationen af stenen. Undervejs fotograferede Inge denne isblok, som var blevet fanget af lavvandet. Vadefugle af alle arter guffede løs af det leben, lavvandet havde afsløret. Og ja, under vandet har bunden af dette næringsrige slam denne lidet spændende grå farve.

Isen er væk fra havnen, himlen næsten sommerlig, men vinter er det stadig. Med dette billede rundede Inge sin tur af, og vi mødtes senere til aftensmaden, der bestod af suppe, laks med ristet spinat og mango-mynthe-coco dessert.

Stenen med de vilde kaniner blev færdig i aften.

Kaninerne er hele vejen rundt om stenen og topfeltet er inspireret af stengærderne i haven. De har beholdt stenens originale farve Planterne er iøvrigt også “hentet” fra haven.

Og hele projektet blev rundet af med en inskription i bunden 

This entry was posted in Sylt marts 2018. Bookmark the permalink.