27. marts 2015

0318

Klokken 06:08 fotograferede Inge “et sidste blik” ind i lejligheden i Chantilly, inden hun drejede nøglen om og gik ned ad trappen…

0320

… til rez de chaussée, hvor jeg havde fået kufferterne uden for.

0325

Mr. Cartier skulle komme 06:15 – hvilket han gjorde præcist som sædvanligt. Inge fik så en tur i hans helt nye VW Passat, som jeg har prøvet i de foregående dage, hvor jeg skulle frem og tilbage til Mercedes Benz for at ordne formaliteterne i forb. med salg af Daimleren.

9239

I loung’en gik det afslappet til og som sædvanligt snuppede vi et eksemplar af Beaux Arts og Paris Match, samt 2 små flasker vand til den senere køretur fra Billund til Hurup.

2128

Afgang til tiden og tid til romanen “Redemption” på Kindle. Selv fandt jeg min frem og fortsatte min læsning af “Die Büchse der Pandora: Geschichte des Ersten Weltkriges”, som jeg så sad og nikkede over på turen. Inge mente, at den var for krævende ud fra den betragtning at jeg var træt, og foreslog at jeg fandt lettere læsestof frem, for eks. en krimi. Det havde nok været det rigtige valg, men jeg hang i med at forstå den komplicerede optakt til krigen, der havde rødder langt tilbage i det 19. århundrede. Jeg har lang vej til den forståelse – og det har de fleste vist – men det er en fornøjelse at læse denne bog på originalsproget.

2140

Jeg skal tilbage til Chantilly midt i april for at kontrollere flytningen derfra, hvorimod Inge bliver i Danmark – det fik mig til at tænke på, hvornår Inge næste gang holder på startbanen i Paris 

2145

Da vi kom til Schipol var alt mørkt og stille – der holdt fly ved alle gates. Der annonceredes, at der var et strømudfald i hele Nordholland og vi skulle sidde i flyet, indtil en trappe kunne skaffes, for gangbroen var jo elektrisk drevet og styret, så vi kunne komme ud og ind i terminalen.

9248

Efter en lille halv time kom 2 mand skubbende med en trappe. Trapper var pludselig i høj kurs, så vi må nok betragte os som heldige, at der ikke gik længere tid for vores fly. Vi fik så lov til at forlade flyet – max. 4 personer ad gangen (af sikkerhedshensyn) – og gå hen til terminalbygningen.
Den var også uden elektricitet, så vi måtte undervejs skubbe de tunge branddøre op selv. Men, vi skal ikke klage, for da vi nærmede os loungen begyndte lamper og reklamer osv. at tændes. Så i loungen var alt som normalt, og den helt store overraskelse var, at der ikke var propfuldt derinde. Der var nærmest god plads. Forklaringen fra receptionisten var, at de anbefalede passager at gå til gates, som om flyene afgik til tiden. Lidt pudsigt, men det virkede da.

2149Vi kom afsted med 20 min. forsinkelse, hvilket var meget gunstigt situationen taget i betragtning. På den anden side havde vi ikke set vores kufferter glide op i flyets bug…

0331

…og det viste sig at vores fornemmelse for ankomst uden bagage holdt stik. Med 4 kufferter var det ellers helt perfekt, at Europcar havde upgraded os – men den gode plads kunne vi slet ikke udnytte.

0341

Bilen var splinter ny – havde kun kørt 6 km. da vi fik den. Omkring Herning havde jeg efterhånden fundet ud af, hvordan fartpiloten blev aktiveret, og så rullede det bare lige så stille deropad. Når vi når hertil, udbryder Inge normalt: “Endelig rigtigt vand!”

0343

På bordet i “suite 213” lå denne hilsen fra oldfruen, som personligt havde forberedt værelset. Det var da sødt af hende!

0344

… og i anledning af den forestående påske var der pyntet op med påskeliljer, påskelam og påskekylling…

0347

…og en lille potte med stedmoderblomster.

0349

Vi ankom til Hurup en halv time før lukketid og strøg ud for at købe nattøj, undertøj, skjorter/T-shirts, strømper, tandbørster osv. så vi kunne klare os et par dage indtil kufferterne kom. Selv om det er  fredag, er der ikke længe åbent – det skal vi til at vænne os til.

2158

Shopping-ræset på the high-street of Hurup City medførte at vi ikke kunne nå at besøge Hjalmar inden det blev spisetid for ham, så vi kiggede ind forbi ved 18:30 tiden. Hjalmar var i fin form og godt humør – dejligt at se.

5040

Hos Hjalmar genså vi den lille bjørn, jeg dekorerede på sidste besøg heroppe. Det blev egentlig en meget sjov lille fyr.

2173

Køkkenet mente, at vi skulle have ovnbagt lyssej på grønne asparges og champagneskum. Det havde vi bestemt ikke noget imod. Det smagte dejligt.

2176

Inges gode forhold til hotellets personale medfører som regel en lille sympatisk tilkendegivelse i form af en smily – her en fuld sol 🙂

2177

Azra var kokken bag aftensmaden og som sædvanligt skulle den og meget andet diskuteres på en kort runde i køkkenet. Jeg synes, at disse småsnakker med køkkenet er hyggelige, og vi passer altid på at forsvinde hurtigt, hvis der er meget travlt.

2178

Efter aftensmaden mødtes vi med Rie (Else Marie, som er Jens Tofts barnebarn) til et glas og snak om Boddum og dens gamle. Vi glæder os til at hotellet får bygget en lounge, kamin-stue, eller hvad vi kan kalde det, for dette åbne rum virker lidt “køligt” – men vi havde det hyggeligt alligevel (det er jo samværet, der tæller allermest, ikke?) og køkkenet sørgede for en bakke med snacks af forskellig art.

This entry was posted in Hurup marts-april 2015. Bookmark the permalink.