28. marts 2015

2189-2

I aftes aftalte vi med Rie at spise morgenmad sammen. Det kunne fint lade sig gøre med hendes togafgang omkr. 09:30.

0350-2

KLM begyndte at informere os om kufferternes gøren og laden. Her får vi anledning til at tro, at de vil ankomme til Billund 13;15 og dermed mulighed for at få dem her i Hurup ud på aftenen.

2200

Efter lukketid mødtes vi med Søren Peter henne ved “Auktionshuset”. Ydes Boligmontering ejer huset og benytter det til at oplagre gammelt og nyt – mest gammelt, men det var også netop det, vi gik efter.

5043

Dette bord kan vi godt lide, for det har gode mål (for os) i bredde og længde – og så har det historie. Det er nemlig lavet af Søren Peters bedstefar (møbelsnedkeren S. P. Yde) for næsten ca. 95 år siden…

5044

…hvilket på de 6 medfølgende stole er markeret helt tydeligt. Vi ved også, at de er leveret til S. Th. Sørensen i Agger.

0351

KLM fortsætter med at sende sms’er. Der er stadig håb om, at kufferterne kommer i aften 

2204

Vi gik hen til Åbakken for at snakke med Hjalmar. Han lå og sov og det havde han tilsyneladende gjort fra kort tid efter at eftermiddagskaffen og -kagen var serveret. Han vågnede efter at en af de andre beboere var vandret ind til ham i soveværelset.
Han var ret groggy og fortalte, at det hang sammen med at  han i nattens løb ikke havde sovet ret meget, fordi katederet havde lukket sig og han måtte have hjælp til at få det til at virke igen. Det er tilsyneladende noget, der er ret ubehageligt.

Men ovenstående gamle fotografi fik vi en god snak om.

2221

Og så kom Christian og Stine. Stine medbragte fastelavnsboller, hun selv havde bagt og dækket med glasur. De så fine ud, og hvis jeg ikke tager fejl, så får  jeg dem nok smagt i de kommende dage

2226

På det foregående fotografi var Christians hovede nærmest helt skjult af et “flamme påskeæg”. Hvad der morer ham og Inge, er jeg ikke klar over – men billedet her illustrerer fint stemningen.
Vi forlod Åbakken, så Christian og Stine kunne få tid med Hjalmar i ro og mag.

5051

Jeg gik først over i restauranten, da det blev aftensmadstid. Medens jeg ventede på Inge, bladrede jeg i et bil-blad og stødte på denne artikel om Caterhams svære tid, der lader til at blive lidt lettere. Tænkte, at Roland ville være tilfreds med at firmaet overlever.

2230

Og så blev det rødspætte-tid. Den var superb! Saftig og fast i kødet og helt frisk i smagen. Og så var der kartofler med persillesovs!

2244Runden i køkkenet blev munter – som det ofte er tilfældet. Nikolaj til højre er om nogle dage nyuddannet kok med sølvmedalje til svendeprøven og så begynder han som tjenerelev for også at tage den uddannelse. På dette lille hotel i provinsen er der tilsyneladende en gensidig inspiration kollegaerne imellem, der får de unge til at gå den ekstra mil rent uddannelsesmæssigt. Mageløst, ville H. C. Andersen nok have skrevet. For at være med på moderne dansk, skulle jeg nok have skrevet, at det var Cool 

0352

Vi fortsatte med at få beskeder fra KLM om bagagen, men “snart” er jo et relativt begreb, så lad os se…

2248

Ved sengetid… Alle værelser i hotellet var i brug.

This entry was posted in Hurup marts-april 2015. Bookmark the permalink.