15. januar 2015

4338

Inge aflagde arkivet i bibliotekets kælder et besøg…

4340-2

Undervejs faldt hun åbenbart for billedet i denne filmanmeldelse  i avisen fra 22. april 1938. Filmen blev lavet året i 1937 – ikke dårligt! Biograferne i Thy var relativt set meget aktuelle i deres program! På billedet ser vi, gætter jeg på, både helten og skurken på dette billede 

filmplakat

Filmplakaten, i sin engelske udgave, så således ud, og den lovede både drama og romance!

9482

Midt på dagen henter vi en kande kaffe, snupper et par stykker kransekage og arbejder på forskelligt. Min laptop viser, at jeg var ved at lave billeder til “Livet Undervejs”.

9483Næste projekt for Hjalmar blev en genoptagelse af fortællingen om snekastning på Boddum, og her er han ved at tegne, hvor der blev ryddet først, hvor snehegnene blev sat og endelig hvor snefogeden satte halmviskene for at markere alternative veje, især til mælketransporten, når de almindelige veje var sneet til. Dernæst skal vi have ham til at hjælpe med at indtegne det samme for den østlige del af halvøen iflg. hvad Kirsten Hansen har kunnet huske.

9488

Senere kom Inge, og Hjalmar og hun fortsatte deres nu snart mange-årige samtale om folk og steder på Boddum. Hjalmar sidder nu ofte uden for sin lejlighed i gangen, men det hindrer ikke Inge i at engagere ham i projektet.

9496

Aftensmaden var perlehøne med spinatflan, tomatsalsa arrangeret på en seng af champignons.

9501

Den velsmagende mad var, egenlig som altid, et godt udgangspunkt for en snak i køkkenet bagefter. Nu her, hvor vi også har travlt med indretningen af lejligheden, trækker dette billede min opmærksomhed hen til den unge opvaskers vandhane 

9514

Chefkokken Thomas var ikke helt fremme i diskussionen, men holdt sig i baggrunden i nærheden af en affaldsspand og en kasse kartofler. Der var et eller andet med de normale leverancer, der var smuttet, så det var bare at få fat i et alternativt læs kartofler og starte med skrællekniven.
Glædeligt at se, at når der er behov for det, føler en chefkok her på hotellet sig ikke hævet over et arbejde, som rekrutten Jens Fup i tegneserien “Basserne” normalt blev idømt af senior-sergenten som straf for en eller anden overtrædelse af reglementet.

 

This entry was posted in Hurup januar 2015. Bookmark the permalink.