16. januar 2015

4352

Vejret tillod Inge at tage en formiddagstur til Agger, hvor vi ser hendes skygge til højre for Mary og Fritz. Vesterhavet tager sig godt ud med kraftig brænding og i lavt solskin og en dramatisk himmel.

4362

Op ad Klitvej fik Inge bonus i form af en regnbue. Måske vi næste gang, vi er deroppe, skal hen på stien syd for Flade Sø for at se om der skulle være en potte fuld af guld 

4365Længere oppe, ved bunkeren, som dog ikke skæmmer dette billede, var Inge i et lidt lavere niveau over havet, så brændingen er mere dramatisk og man fornemmer mere de kræfter, der er på spil i dette naturfænomen.

4372

Skibsværftet i Krik i silhouet. Jeg tror at man i Danmark i dag vil sige at det er cool – uden dog at hentyde til udendørstemperaturen i dag. Den var ikke meget over nul og vindstille var det heller ikke.

4372-2

Jeg kan ikke lade være med at zoome ind. Her er ikke rystet på hånden, da Inge aktiverede mobiltelefonens kamera.

4373

Inge har kigget sig tilbage da hun var ca 2/3 over den øst-vestgående digevej syd for Agger, og det er ikke underligt, for i disse dage er en regn- eller haglbyge aldrig langt borte.

9529

Jeg havde imellemtiden fået post – fordelt i 2 kuverter, endda! Det er ansøgnings-formularer, der skal fyldes ud, så jeg kan få folkepension, når jeg bliver gammel nok 

9517

Vi besøgte Hjalmar hen på eftermiddagen. Der leves efter klokken og her er vi 5 minutter i spisetid, som hver dag er 17:30. En med-boer på Syrenen (damen til venstre) havde et billede med af barnebarnet  og et meget nyt oldebarn. Det skulle naturligvis diskuteres. Hjalmar i baggrunden er opmærksom på, at der er noget interessant at se, men her har han ikke fået det hele med…

9521

…men det begynder han at have her. Damen er på vej hen til ham med fotografiet og når han ser det, er han helt med. Snakken går allerede 🙂

4375

Stemningsbillede fra turen tilbage til hotellet.

9533

For os blev det også spisetid. En dejlig varm jordskok-suppe med laksetartar og oste-gratinerede blåmuslinger.

9537

Simone udfyldte i aften rollen som overtjener i den lille restaurant, hvor vi var eneste gæster. I den store var et større selskab i gang og det krævede alle andre resourcer. Vi havde det fint og fredeligt og Simone var der for os.
Hun spurgte om det smagte? Det gjorde det!
Så blev vi spurgt om der var plads til en lille bid ost? Der var der, men bare en lille bid!
Generøsiteten er helt tydelig her. 3 dejlige danske oste: Vesterhavsost, Ravost og i midten Kornblomst. Dertil vodkatrukne abrikoser, kandiseret nøddeblanding og friske ribs.
Ja, vi blev mætte!
Nej, vi spiste ikke op, selv om det smagte godt!

9546Måltidet falder på plads i køkkenet som sædvanlig. Her har Nikolaj vist lige annonceret, at når vi kommer næste gang, så er han på kokkeskole for at afslutte sin uddannelse. Derefter vil han i tjenerlærer for også at have den kvalifikation.
Personerne venstre om: Hotelgæsten Inge med ryggen til, chefkokken Asra, tjenereleve-aspiranten Julie, opvaske-assistenten Michael, kokke-eleven Christian og endelig Nikolaj.

9568

Halv-10 rullede Arriva ind på perronen – og vi under dynerne.

This entry was posted in Hurup januar 2015. Bookmark the permalink.