11. december 2014

7978

På trods af at Elly skulle bisættes idag, var humøret fint og det var så hyggeligt at se Roland, da vi kom over i restauranten for at spise morgenmad. Ja, han var der før os…

7979

Elly skulle synges ud fra hospitalskapellet i Thisted, så vi kørte op for at deltage i denne ceremoni. Bedemanden var der allerede med rustvognen kørt i position for transport til Boddum.

7984

Inde i det nydelige kapel havde bedemanden diskret og på smukkeste vis arrangeret Ellys kiste og på Hjalmars initiativ dekoreret den med en stor buket af hvide roser.

8001

Bedemanden instruerede os til at holde minimum afstand gennem Thisted for at vi kunne køre i kolonne med rustvognen i spidsen. Det lykkedes for alle at “klæbe” til kofangeren på den forankørende bil.

8006

… og videre ned ad hovedvej 11 gik det. Planen var at bedemanden kørte kisten til Boddum kirke, hvor vi senere, ved 12:30 tiden skulle støde til for de sidste forberedelser inden bisættelseshøjtideligheden i kirken.

8012

Men inden da, skulle vi på Åbakken for at hjælpe med at arrangere det nødvendige for at “begravelseskaffen” kunne drikkes under sympatiske forhold.

8015

Ved den lejlighed blev Roland introduceret til en af nøglepersonerne omkring Elly og Hjalmar – en meget sympatisk sygeplejerske, hvis hjælpsomhed ingen grænser kender.

8022

Bordene blev dækket og den sidste planlægningskonference holdt inden ceremonien i Boddum kirke.

8025

Vi bemærkede, at kirkens genbo respektfuldt flagede på halv stang for Elly.

8027

Vi ankom i god tid og mødte Lilly og Susanne, samt Anker og børnene. En bisættelse giver normalt gode muligheder for gensyn, også af de sjældnere slags.

8029

Graver, kirketjener, mm Carl Christian rundede gavlen i fuldt firspring for lige at runde de sidste detaljer af. Ud over at være meget grundig og omhyggelig er han en særdeles sympatisk mand. Med ham på banen vidste vi, at arrangementet ville være i orden.

8034

Et imponerende opbud af buketter mødte os. Rækken strakte sig fra indgangsdøren og helt op til kisten. At rækken ligger lidt asymmetrisk skyldes ikke, at Carl Christian er skeløjet, men at der var tænkt på at Hjalmar ville benytte roullator for at komme helt op til stolen ved kisten.

8037

Rækken af blomsterbuketter fortsatte på den anden side af kisten og var fordelt rundt langs knælepuden. Vores bidrag ses her som krans nr. 2 fra neden med en hvid sløjfe og 3 hvide roser – en fra os hver.

8049

Første del af sangprogrammet…

8047

Anden del af sangprogrammet. Den blå anemone blev sunget i 2 afsnit. Først af Anne, uden musikledsagelse, så de 2 sidste vers af kirkesanger Vibeke (fordi Anne var en af kistebærerne), medens kisten blev båret ud til rustvognen.

8050

Åbakken var helt aktuel med flaget på hel, da vi kom dertil for at deltage i sammenkomsten efter bisættelsen. Her skal lige nævnes, at Thor tog hjem for at hejse flaget på hel der, for der havde Elly og Hjalmar boet i mange, mange år, medens de havde landbrug. Fint af ham at huske det.

8056

Hjalmar betragtedes helt naturligt som sammenkomstens hovedperson og det var glædeligt at se ham komme til Åbakken, hans nuværende hjem, helt klar og i godt humør.

8062Christian holdt mindetalen, som faldt i god jord. Hjalmar kom med præciserende indspark undervejs, et godt tegn på, at han ikke bare sad og sov 

8071

En sjælden situation er foreviget her. Roland i snak med 2 af kusinerne, Marie (tv) og Freja. “Åbakken” havde dannet en perfekt ramme om mindesammenkomsten og de 2 lange borde var fuldt besat, endda for bordenderne – et tegn på, at familie og venner ønskede at samles om begivenheden.

8081

Vi havde været borte fra hotellet det meste af dagen og Inge havde ikke fået den sædvanlige småsnak med oldfruen og hendes assistent. Det betød at gensidige ønsker om god jul og godt nytår ikke kunne udveksles personligt, men måtte finde udtryk på anden måde. Det bliver ikke meget bedre end dette.

8096

Fordi flere skulle tidligt afsted sydpå samledes vi til et tidligt aftensmåltid 17:30 og på kok Thomas’ forslag lød bestillingen på 12 x peberbøf (meget møre…) af kalvemørbrad og individuelt dessertvalg. Vi er her efter måltidet på et tidspunkt, hvor de fleste var gået.

8104

Traditionsmæssigt skulle bøfferne lige vendes på professionelt plan med kokkene.
… og med det trak vi os tilbage til værelserne, hvor vi snakkede et par timer med Roland. Det skulle ikke blive for sent, for vi skulle meget tidligt op næste dag.

This entry was posted in Hurup november-december 2014. Bookmark the permalink.