10. december 2014

7920

Hjalmar spurgte, da jeg kom til Syrenen 3, om jeg havde set annoncen i avisen. Det havde jeg ikke, og det tog lidt tid, før jeg bemærkede at der stod “Vor kære tante”, hvilket fik mig til at tro, at det var en trykfejl. Derefter bemærkede jeg at andet ikke stemte overens med den annonce jeg hidtil havde set på nette. Jeg læste den ordentligt og så, hvem der havde indrykket annoncen i Thisted Dagblad, det var Inges fætre/kusine. Et godt eksempel på, hvordan forventningen til en tekst i farten kan få mig til at overse, hvad teksten egentlig siger. Forventningen erstatter teksten. Farligt…

7925

Vi købte en krans til Ellys forældres gravsted. Det fandt vi korrekt, for det er jo deres datter, vi skal begrave i morgen, og så vil den kirkelige handling i Boddum kirke ikke stå alene, set i et slægtsperspektiv.

7940

Graven ligger ved Grurup kirke…

7937

…hvor Elly er døbt og gift (da hun skulle konfirmeres, var der ingen præst ved kirken, så det blev hun i Villerup kirke).

7939

Regnen begyndte at falde, som lovet i vejrudsigten.

7942

…og vores vurdering af, om der blev så meget ophold i regnen, at det kunne blive til en gåtur ved Agger faldt negativt ud. Så vi kørte en runde i Ellys barndoms- og ungdomsverden.

7946

Ude i Ellys verden er vejene smalle og der mødte vi en modkørende, som jeg høfligt holdt ind til siden for at lade passere. Da jeg startede igen snurrede det højre forhjul vanvittigt rundt i den græsklædte rabat og mudder blev kastet op langs hele siden, forruden og på taget – hvordan det er muligt, ved jeg ikke. Her på egnen kommer man ikke til begravelse i en mudret bil, så jeg allierede mig med Karsten. Han fremtryllede en vandslange og insisterede endda på at spule bilen. Vi blev enige om, at dette her med bilvaskeautomater, det var ikke os 🙂

7948

Vejret så hen over middag ud til at holde sig pænt længe nok til at vi kunne suse ud til Mary og kigge på havet. Vinden var lige ind på kysten og der var virkelig tryk på derude og ved turen over klitten og hen til terrassen, hvor Mary står, blev vi sandslebne fra top til tå – og jeg endda mellem tænderne, for jeg var så uforsigtig at snakke derude.

7961

Men flot var det!

7968

Jeg kørte til Billund for at hente Roland 17:40. Han havde så meget medvind at han landede 15-20 min. før schedule, at vi kunne synkronisere på 3 minnutter max. P-pladsen lige foran ankomsthallen. Derfor har jeg ikke et fotografi af ham ved ankomsten 
Vi kørte i regn og slud og bælgmørke op til Hurup, hvor aftensmaden ventede.

7970

Måske i anledning af at Roland kom og spiste med os havde kokkene lagt sig ekstra i selen, for der var forret med smagsprøver fra regionen (laks, parmaskinke og tørret mørbrad fra Galloway-kvæg der græsser ude på Agger Tange), dernæst hovedretten som var lavet omkring filet fra kronvildt, og endelig desserten vist på billedet her: Friteret rav-ost med syltede solbær, glaserede nødder og kompot af havtorn. Den italienske hvide gik fint til, og jeg behøver vist ikke at sige, at det var et ypperligt måltid.

7973

Roland fik så oplevet ritualet med at diskutere aftensmåltidet med kokkene medens opvaskeren havde travlt. Kokkeeleverne Christian (tv) og Nikolaj (th) var glade for vores positive tilbagemelding på deres kreation, og vi var glade for den dejlige mad.

This entry was posted in Hurup november-december 2014. Bookmark the permalink.