10. juni 2014

Ja, lige før jeg (Steen) starter, så havde vi en herlig retur-kommentar på Inges facebook gruppe om Boddum. En spurgte om Hummelshøj ikke var den barber i Boddum, der spøgte med at han kunne klippe drengene rødhåret?

Det bragte mig tilbage til drengeårene hvor min far sagde at vi drenge skulle klippes skotskternede med en træsaks.

4721

04:48 var morgenrøden allerede ved at blive til en sommer-morgenhimmel, så hvis jeg vil have den pure morgenrøde heroppe på disse breddegrader må mit indre ur justeres frem med mindst en time, tror jeg.

3631 copy

Over morgenkaffen kunne vi læse hvad Thisted Dagblad mente læserne allerførst burde vide noget om.

3634

Medens Inge var på Åbakken havde jeg en rigtig formiddag i Lidenlund… …Først var jeg hos en ejendomsmægler Inge havde truffet til den store klassefest, og dernæst var der et hængeparti fra i lørdags vedr. en værtindegave, der skulle ordnes. Det forårsagede først et besøg hos vinhandleren og dernæst hos værtindens mand for at aflevere gaven. Begge steder skulle der snakkes og det var vældig hyggeligt – og pludselig var klokken ved at være 12, og midt på dagen ville vi på gåtur ude ved Agger, der også i dag skulle indledes med indkøb af is. Alle steder hvor jeg havde ærinde var der åbent – dejligt!

4723

På den faste rute kigger vi ud over havet 2 steder. På det første er vi nået ned til vaflen/kræmmerhuset og lige før det andet (billedet) er hele isvaflen spist. En affaldsspand på stedet modtager vores papiraffald.

3636-2

Vi kiggede inden for i kirken. I våbenhuset hang der en præstekrave og en sort cap – at præstekraven vil blive brugt næste gang der er gudstjeneste eller anden kirkelig handling er sikkert, men hvornår vil cap’en blive brugt igen? Hvem har mon glemt den?

4730

Agger kirke er udstyret med 2 skibe, “Margrethe” (i forgrunden) og “Caroline” nærmest alteret. Nederst til venstre anes lidt af et dannebrog.

3637

…egentlig en fin måde at opbevare Dannebrog på.

4727

Netop når man kommer inden for kirkerummet og kigger til venstre hænger en mindetavle over en lærer, Niels Marius Sö Pedersen, der med livet som indsats forgæves forsøgte at redde to drenge en sommerdag ude på Flade Sø. Brav indsats, men hvorfor mon drengenes navne ikke er nævnt?

3639

Interiøret er meget enkelt – kun jeg er det forstyrrende element 🙂

4737

Og udenfor gav denne mindesten over 13 fiskere fra Agger der druknede den 21. november 1893 – en skæbnedag hvor i alt 48 fiskere omkom. Ikke svært at forestille sig virkningen på et lille samfund af tabet af 13 voksne mænd. Hvad mon der gik galt for fiskerne fra Harboøre, Vorupør og Agger – hvordan kunne så mange vurdere vejret så forkert?

4739

Gåturen kom ind på den vante runde. I dag med skorstene og vindmøller ved Tyborøn helt klare på horisonten.

4751

Efter en runde omkring Åbakken stod den på et bjerg af marinerede rejer i en blanding af salat, rugbrødscrouton’er, nødder osv, plus kold dampet torsk på toppen. Det smagte vældig godt, men vi måtte begge strække våben på et tidspunkt. Vi var så mætte!

4754

Som slutbillede for denne dag: Køkkenpersonalets improviserede “pause plads” bestående af mælkekasser fra Arla. Sen ankomst af 21 amerikanere på alternativ-energi-studie-tur og deres à la carte bestillinger holdt personalet på stikkerne – ingen tid til en smøg ind i mellem.

This entry was posted in Hurup-København juni 2014. Bookmark the permalink.