12. juni 2014

4806

05:12 – morgenen lovede godt vejr, og med tanken om det vendte jeg (Steen) tilbage til sengen for lige at få en ekstra skraber.

4810-2

Til morgenmaden havde avisen øverst på forsiden smagsprøver på det mere “fyldige” indhold: Første smagsprøve drejede sig om en der var gal over ringningen med kirkeklokkerne, og anden smagsprøve drejede sig om kongefamiliens fest på sommerslottet i Caix.

4813

Hen på formiddagen var vi ude ved Agger. Vi gik en af de traditionelle runder, der inkluderer 2 udsigter over Vesterhavet. Her er vi ved den første af dem. Det er altid godt at få justeret sig selv efter den vide horisont.

4840+81

…og her ved det nordligste af udsigtspunkterne.

4820

En af de faste ruter omkring Agger er hen langs diget nord for byen, der giver en fin udsigt mod syd ind over byen (til højre og som vi kun kan se lidt af) og mod nord over Flade Sø (til venstre, hvor vi ikke kan se noget som helst af søen).

4821

Herefter drejer vi mod syd og går ud på tangen for at dreje mod vest og gå tilbage til bilen på diget syd for byen. På denne strækning hører og ser vi gøgen, viben, lærken, svalen, gråanden, skarven, svanen, vipstjerten, mågen, ternen, rovfuglen (er ikke sikker på om det er en kærhøg eller musvåge), osv. Jeg synes at vi virkelig er i kontakt med naturen herude, og så har jeg naturligvis ikke nævnt alle de planter og blomster vi ser.

3665

…hvor vi lige var inden om kiosken for at hente en is, som vi spiste i det dejlige solskin udenfor medens vi filosoferede over de forskellige huse vi kunne se, deres forrige, nutidige og evt. fremtidige brug.

Inge fik en opringning og så var der aftalt møde med Erik for bla. at diskutere gamle fotografier. Desværre havde manden det ikke så godt i øjeblikket, men mandede sig op og lod sit dejlige gode lune skinne igennem medens snakken gik mellem ham og Inge vedrørende gamle boddumboere. Udsigten fra hans hjem er bare fantastisk, jeg skulle have taget et foto af det.

3667

Inden lukketid havde  jeg to ærinder i Super Bedst. Det ene var at returnere brugte flasker og hente panten for dem, det andet var at hente henvisningen fra Dansk Tipstjeneste på at jeg havde vundet flere millioner kroner. Jeg havde lært at hvis gevinsten var stor, så stod beløbet ikke på den checkede kupon, men der ville kun være en henvisning, så håbefuldt optismistisk havde jeg sagt til Inge at jeg skulle hente min henvisning. Det første ærinde gav 18 kr. Det andet gav ingen henvisning, og heller ikke noget kontant beløb, altså 0 kr. 

4832

Efter en turen til Boddum var vi omkring Åbakken, hvor Hjalmar allerede var i gang med at forberede sig til endnu en artikel, vendte vi tilbage til hotellet, hvor kokkene – igen – havde været i det kreative fiske-hjørne. Der var dampet hellefisk øverst på et lille bjerg af marinerede rejer og jomfruhummere ristet med svampe og små tomater. I den lille skål var der varm tomatsuppe med kammuslinger, og i brødkurven ristede baguette-skiver med pesto- eller tomatsauce, igen lavet af tjenereleven Rikke.  Altsammen smagte dejligt.

4833

Endnu en aften i nedgående sommersol – med tegn på vejrforandring – rundede endnu en dejlig dag af.

This entry was posted in Hurup-København juni 2014. Bookmark the permalink.