1. januar 2014

6777

Den første dag i det nye år! Natten har været forbavsende rolig, fyrværkeriet holdt lige så stille op, der har ikke været mange fulderikker at høre, og udrykning hørtes stort set ikke.

6779

På morgenbordet stod en rød rose – en rose afskåret i 2013 blomstrede stadig smukt i 2014.

6780

Vi arbejdede hver især resten af formiddagen og lidt over middagstid skulle vi videre til en aftale og gik over Amalienborg for at se garderne i galla!

6785

Vi gik videre op mod den meget smukke Østerport station.

6793

Vi havde nogle gamle klippekort, der havde sidste salgsdag ved udgangen af 2011, men dem havde Steen – via hotellets reception og butikskæden 7/11 – fundet ud af stadig var gyldige. Don’t ask me, men Steen kan fortælle en meget lang historie.
Steen fortæller: Vi har 2 2-zoners klippekort købt under tidligere besøg i hovedstaden. På disse kort står at de kun kan benyttes inden for den markerede gyldighedsperiode hvilket vil sige slutningen af 2011, hhv. slutningen af 2012 for vores to klippekort. Taget bogstaveligt vil det sige at klippekortene er ugyldige, hvilket kan undre. Hotellets venlige receptionist ringede til trafikselskabet der driver S-togene og de sagde at kortene godt kunne benyttes. Jeg checkede hos 7/11 på Østerport Station, hvor de sagde at klippekortene stadig var gyldige. Så teksten på klippekortene svarer altså ikke til realiteterne. Hvordan kan en italiensk turist på besøg her vide det? Som back-up installerede jeg efter rådgivning i receptionen, en applikation hvormed der kan købes billetter med mobil-telefonen. Der har vi nu også et elektronisk klippekort, til den dag hvor vi har glemt dem af pap, eller hvor de er udløbet. Det skal lige siges at DSB havde lukket deres billet automatomater pga Nytåret!

6796

Vi skulle med toget mod Hillerød. Det skulle en ung pige i prinsessekjole og blå vindjakke også.

6798

Det virkede som om de mennesker, der foruden os var med S toget, var meget afmattede. Jeg vil tro at det er fordi det er nytårsdag, men måske er det det de er, dagligdags-menneskene der rejser med S tog…

6801

Vi var på et aldeles dejligt besøg, hvor der var mange kuriositeter og ting og sager vi ikke anede eksisterede, men som var fælles DNA – tænk engang, en lille æske med en hårlok fra en kvinde der er død for 134 år siden! Og tænk lidt videre… hårlokken var muligvis klippet af før hun grånede helt, men kan på den anden side godt være klippet af ved hendes død, et ubesvaret spørgsmål som ingen i dag kan svare på.

6803

…og hvad med sådan en kugle?

6804

her kan man læse hvad det er for en kugle – helt fantastisk at der er skrevet om den, mange tak til dem der har gjordt det!

6824

Og hvad med denne tegning som er 205 år gammel?
Der var så mange interessante ting der så dagens lys og blev diskuteret i løbet af vores eftermiddagsbesøg. Der diskuteredes bla. scanning af negativer og gamle papirprints, samt bevarelse af alle genstande, også for de næste generationer. Alt sammen en fantastisk måde at starte et nyt år på, med at se tilbage og fremad!

6830

I godt selskab går tiden hurtigt. En vintermørk, men dejlig eftermiddag var det og inden vi så os om, stod vi igen på stationen og ventede på et tog mod København igen.

6834

Vi gik igen omkring Amalienborg og bemærkede at ministerbilerne kørte ind, læssede af og kørte videre. Der var nytårskur i aften.

6840

Vi besluttede os for “restemad”.

6848

Vi ville lige se om der var billeder fra nytårskuren “herhenne omkring hjørnet”, men røg ind i statsministerindens tale. Hun var iført noget der mindede om en slåbrok. Vi hørte hele talen og undervejs bemærkede hvordan hun skulle signalere “hygge” med de 2×2 stearinlys til venstre og lampen til højre.
Vi skulle have slukket straks hun var færdig i stedet for at høre repræsentanter for de politiske partier stå og ævle om sig selv og om talen, som om der var valg i morgen. Mediefolkene evnede ikke at styre diskussionen – så det mindede lidt om spildt tid.

 

This entry was posted in Julen 2013. Bookmark the permalink.