2. januar 2014

6855

Denne morgen blev vi vækket af “arbejdslyde”. Juleferien var forbi på arbejdspladsen overfor. Det var nu ikke for at det var voldsomme lyde, men sådanne små anderledes lyde end den relative stilhed der ellers har været de andre morgener.

6858

Vi besluttede til morgenmaden at vi ville i biografen til 11-forestillingen og tog en taxi til Imperial Bio. Overraskende nok var billetlugen lukket, men der stod at man kunne købe billetter i “baren”. Den fandt vi, men den var nu ikke det vi forstår ved en bar Wink

6860

Det blev Steens tur. Han nøjedes med at købe billetter og undlod både at købe flere liters cola, kaffe eller en kulørt kartonbeholder på størrelse med en papirkurv fyldt med pop corn. Ja, jeg skal indrømme at jeg gjorde store øjne da jeg så hvad folk købte og slæbte med ind i biograffen. Vi klarede os med GaJol’er og vand – måske er vi kedelige og måske er der noget vi ikke har forstået?

6861

Det var skrækfilmen med Smaug vi skulle ind og se!

6866

Jeg må være en kedelig person for jeg synes at 20 minutter er for lang tid at se på reklamer og forfilm til film, som jeg – bare ved at se forfilmen – er klar over at jeg ikke gider at se. 20 minutter er uforskammet længe i mine øjne!

6871

Da filmen var færdig var det begyndt at regne og vi tog en taxi tilbage og gik op til Emmerys, hvor vi fik en bolle uden smør men med ost og en såkaldt “lille kaffe” der efter vores målestok er kæmpestor. Og ja, Steens hånd ser også kæmpe stor ud i forhold til hvedebollen. Bollen var dog ikke større end sådan en bolle skal være.

6874

I en butik – vistnok Gant’s – så vi denne udstilling og hvorfor interesserer et par jernkugler os? Det gør de heller ikke, det er den anden himstregims! Vi gik ind for at spørge hvad det var og de mente at det var en til at “stoffe” sko med. Heraf forstod vi, at det var det der i vores tid hed at “blokke” sko – dvs at hvis en sko var for lille, så blev en af de 3 ender (afhængigt af problemet med skoene) banket ind i skoen der derved blev udvidet. Egentlig noget meget mærkeligt noget at gøre ved et par gode sko, men det må vel have løst problemer “dengang morfar var ung”.
Hvorfor interesserer den os? Jo, såmænd fordi der var et par stykker af dem i haven i det rækkehus som sønnike købte i foråret og vi vidste ikke helt hvad de var til. Dog skal siges, at vi havde gættet os til at de nok havde noget med sko at gøre…

6876

Vi nåede også omkring Perchs tehus og mindes både Jørgen og Ingrid som begge købte te der. Vi købte nu kun deres fantastiske gode tebreve i dag.
Siden det var sidste dag i København tænkte jeg at det ville være dejligt med et glas vin hos Café Victor, men det gad Steen ikke. Han ville hellere i Magasin og købe et Meyer rugbrød som han kunne have med hjem – vidt forskellige prioriteter. Nå ja, dagen var allerede blevet 4 minutter længere ifølge en taxichauffør….
Vores aftensmad var de ynkelige rester af de oste vi købte for et par dage siden. Det kan måske siges, at vi også er på “nytårskur” – bare ikke på Amalienborg…

 

This entry was posted in Julen 2013. Bookmark the permalink.