4. juli 2013

En dag der bliver fejret i USA, men vi kan også fejre den som alle dage, med at have en god dag og nyde livet…..

1893

Efter vores dejlige morgenmad på hotellet, gik vi lige hen til Stecker og købte nogle “mandelstænger” til de kommende dage. Damen der ekspederer Steen er ejer-damen og vi ved at hun elsker at holde ferie i Danmark sammen med manden som er konditor, og at de holder ferie ved Ringkøbing, hvor stodderen sejler rundt i en kajak, de tager en uges ferie der fra den kommende weekend igen.

1897

Et elendigt billede fotograferet af moi, men glem kvaliteten og se trafik tætheden gennem tunnellen ved Hamborg, den har vi aldrig oplevet før…..

1902

Åbenrå – hvor vi havde lidt mere tid end beregnet, da vi havde afstået fra at se en lejlighed endnu engang, så vi havde god tid og brugte bla. tiden til at gå på kirkegården med en buket. Den forreste buket er fra os, der er 5 blomster-“grupper” i buketten: en til Birte, Edwin, Emmy, Arne og Ester….

1904

Efter indkøb af vin og te hos Carstensen skulle vi lige forbi Lagkagehuset, det havde vi lovet at gå forbi for at købe en kage til en ældre-end-os-dame, som vi skulle besøge, og vi kan se at Steen står i kø og venter på hans nummer bliver lyst op for enden af stængerne der hænger ned fra loftet.

1907

Igen et mesterskud fra min side, Steen lægger den nybagte og endnu lune halve kanelstang og en kold othellolagkage ind på bagsædet. Nu er damen vi skal besøge jo vant til det sønderjydske kagebord med tolv slags, og vi vidste allerede nu at vi med de to ting ville føle os overmætte og for at det ikke var nok, så blev der også serveret stykker af kransekage – men klage skal man ikke, vi tilbragte 2½ time i godt selskab og vi kunne have snakket videre – et dejligt livskræftende besøg hos en 85 årig, som er fuld af livsmod.

1911

Vi skulle overnatte i hvad vi kalder “grænsekiosken” og her kan vi sætte os og få lidt vand ovenpå kagebordet og glæde os over at der ikke her også var 12 forskellige slags kager som til et såkaldt sønderjydsk kagebord…..

1912

Også sengeendevæggen fik os tilbage til vores hyggelige eftermiddagsmøde, der var bonderoser på billedet og netop hos damen vi besøgte var der også en lyserød bonderose eller pæon i et tinkrus på sofabordet….

1913

Aftensmaden er altid god her i grænsekiosken – også kaldet Fakkelgården af normale mennesker, og det er ikke første gang at vi må melde pas og forklare tjenerne at vi altså har været til et dejligt eftermiddagmøde med ting fra lagkagehuset, hos en ægte sønderjydsk ældre dame. Tjenerne viser altid smilende forståelse, så endnu engang fik vi lavet en forret om til en hovedret, og den bestod af dampet pighvar på en spinatbund og toppet med skovsyre, dertil små kantareller, unge hestebønner og en blåmuslinge-sauce. En fabelagtig dejlig ret, der mættede på den rigtige måde med meget fylde i smagen og så blev det ikke dårligere med hvid vin fra bourgone vin dertil, en af mine yndlingsvine….

1915

Men – men – men, der var også en lille kobberkasserolle på bordet med små fine nye danske kartofler, så nu kan vi sige at vi har fået nye danske kartofler i år og de smagte som sådan nogle skal smage….

1922

Endnu en dag er til ende og vi vil ikke fejre den med fyrværkeri som i USA, nej vi fejrer den med en stille rolig gåtur ned til fjorden og for at høre de stilfærdiges bølgers sagte møde med land. Fakkelgården havde fået tændt sine fakler og lys. Det var en taknemmlig dag med besøg hos en ældre dame og min far var bedre end i går ifølge de oplysninger vi fik her til aften.

This entry was posted in Juli 2013. Bookmark the permalink.