5. juli 2013

1925

Flittige Steen satte sig ned i havestuen, hvor man spiser morgenmad for at skrive noget så gammeldags som postkort. Vi bemærker de tændte stearinlys på morgenbordet – på en højlys sommermorgen! Ffor mig giver de tændte stearinlys ikke hygge men kun en blafrende forstyrrelse i det ellers dejligt lyse rum.

1926

Vi skulle over en lang bro, nemlig broen over Store Bælt. Det er jo ikke usædvanligt hvis man skal til Sjælland, og trafikken var rimelig, dvs. at den var absolut rimelig, nej, endnu bedre, for den gik uden de store forhindringer – og det i  betragtning af, at det var midt i sommerferien og folk skal til og fra feriesteder og det var en fredag. Hvor mange sad i deres biler og glædede sig over at ferien lå foran dem, og hvor mange havde en dejlig ferie bag sig?

1938

Vi blev af Fräulein Daimler – som taler dansk – ført ind til Admiral hotellet af en mærkelig rute, som var lidt kedelig – måske skal hun opdrages? Vi ankom dog og fik en parkeringsplads til bilen og dem er der ikke mange af foran hotellet.

1951

Jeg havde et kæmpe problem med mine solbriller som var 4 år gamle. Belægningen på glassenes yderside, der giver solbeskyttelse, var pludselig begyndt at falde af, så jeg skulle ind til min “brillemand” og have nye – men dette billeder får mig til at tænke på en Olsen Bande film eller måske et eller andet med bodyguards.

1943

Efter alt det besvær med at skulle have nye briller – I ved, synsprøve og de mest mærkelige prikker man skal kigge på, læse bittesmå bogstaver, vælge brillestel og man kan ikke se sig selv, valg af farver til glassene i ens solbriller og de helt uforstående mange tal, når der skal betales – så trængte jeg til en god, en rigtig god kop te og vi gik op til Perchs og der var plads, lokalet var roligt og svalt og det var godt, for vi havde ikke bestilt…..

1939

Vi fik deres fingersandwich, eller hvad de nu hed, og jeg fik en darjeeling first flow mens Steen valgte en kinesisk yunnan te (koppen i forgrunden), eller hvad den nu hed, men en mere mørk te end min, som I kan se.

1949

Derefter gik vi lige et lille smut forbi Summerbird som ligger et par huse væk, og her kan I se at vi fik tilbudt en ferskenflødebølle, eller hvad det nu var, og det trængte han åbenbart til, den for blev smagt på på vej ud af butikken….

1962

Efter at have været tilbage og få bagagen op på hotelværelset (vi ankom for tidligt til at værelset var klar) besluttede vi at gå op til Løgismose for at se om der var noget der kunne friste til at picknicke på hotelværelset. Men hvad var det vi så, da vi ankom dertil – ja ikke gaffeltrucken til højre den interesserede os ikke.

1964

Næh, det var dette vi så! Der var prøvesmagning igennem rosévine – og samtidig fik jeg besked om at min 92 årige gamle far “bare” havde blærebetændelse og det gjorde da at jeg tænkte: Hvorfor ikke lige smage en mere?

1965

Efter roséerne gik vi hen ved siden af hvor der var prøvesmagning på økologiske grillpølser. Der var 3 typer: en ganske kedelig med kun salt og peber, en højinteressant med hvidløg og rosmarin og en marokanisk/spansk/fransk på lamme og oksekød som mindede os meget om en chorizo….

1970

Nu var det blevet tid til en lille kop kaffe og den gik vi lige et par meter baglæns til Toldboden for at få. Her var der næsten fuldt hus, da det var københavnernes første sommerdag – men de andre drak ikke kaffe….

1972

Det inspirede også os, mens vi skulle tage beslutning til hvor og hvad vi ville have til aftensmad. Hvad ingen kan se her er at størstedelen af den tid vi var her lå et rædselsfuldt stort ferieskib foran. Nu er det sejlet og alt er meget mere fred og idyl….

1976

Vi besluttede os for en Løgismose picknick, med den bedste rosé af dem vi havde smagt, og at overtale pølse(demo)manden til at grille nogle pølser til os, samt lidt brød og vesterhavsost.

1981

Er der meget andet at sige end “la ville est belle”?

1982

Ja, et dårligt billede – men mere for at vise hvad vores udsyn er fra vores picknick bord.

1985

Der var også dessert, og helt ærligt, så troede jeg ikke at jeg kunne spise ret meget og havde snakket med Steen om at vi kunne dele een, men jeg spiste den ene! Den var så ualmindelig pragtfuld! Ja, jeg har aldrig fået så god en trifli…

1986

Det er ca. et halvt år siden vi var her sidst. Da var der ikke så smukt lyst som her i aften hvor sommeren er på sit smukkeste med en sen aftensol ind fra vest til at give et interessant lys-og-skygge spil. Hvad I ikke kan se eller høre her er livet på den udendørs café nede på kajen, hvor snakken går glad og livligt og afspejler feriehumør på mange forskellige sprog. Det er sommer i Danmark!

This entry was posted in Juli 2013. Bookmark the permalink.