6. juli 2013

1990

En ny dag venter på os, men da Steen tog dette billede klokken 03:45 besluttede han sig for at den kunne godt vente på os lidt længere, så han sov videre – men dagen tegnede til at blive god….

1994

Efter morgenmaden gik turen til Magasin du Nord hvor vi havde et par småting vi skulle have købt, men det endte med at de ting ikke blev købt der…

1997

Vi blev henvist til Illum hvor vi kunne købe Aarne glas, ja det er finske glas vi bruger til at drikke vin af og med det navn (næsten som Steens fars “Arne”). Vi er mægtig glade for dem, de er uden stilk og passer nemt i opvaskemaskinen, men det hænder jo at der bliver knust et, ikke?

2001

Det var glassene, men hvad angik det andet der skulle købes blev vi henvist til butikken “Kunst og Kok” og nu fik Steen julelys i øjnene! KOK er en butik som vi ikke kendte men som vi blev henvist til af den flinke dame i Magasin som beskrev den som butikken for den mere professionelle kok – og sådan føler Steen sig jo 🙂

2008

Steen begyndte hurtigt at lægge frem, hvad han skulle have fra en amerikansk producent som han var blevet anbefalet i Magasin, men…

2009

…det blev alligevel ikke til indkøb af alle disse rivejern af forskellige slags. Steen fik nemlig fat i en dame som var god til at rådgive ham på den måde at han blev spurgt ud om hvad han ville bruge dem til og hurtigt fik hun forklaret ham hvad der ville være bedst i hans tilfælde og det sparede ham for en masse penge. Men han fik alligevel snoldet for 1200 kroner, og så fik han endda også en bagebog, hvorom damen sagde: “Jeg kunne ikke bage før jeg fik den” – og hun VAR bekendt med Meyers Bagebog…

2011

Vi var kun kommet 200 meter væk fra butikken før vi vendte tilbage. Steen besluttede sig for et mindst 10 kilos køb.

2014

Der blev lavet en bære-anordning og Steen fik snoldet for 400 kroner mere eller deromkring, men nu skulle han lege helt og bære den ned til hotellet. Det var en lava-dims.

2015

Da det blev overstået, og indkøbene bragt ned i bilen, var der plads til en almindelig kop kaffe og en ostemad hos Emmerys. Nu er der det mærkelige i Danmark at det er næsten umuligt at få en kop kaffe. Denne mørke varme drik skal helst hedde et eller andet fra andre lande, her nåede Steen til at forklare den unge dame, at det skulle være sådan en kop kaffe som hendes bedstemor ville sætte på bordet. Måske skulle han have brugt ordet oldemor. Den unge pige forstod det ikke, men der var heldigvis en ung mand…

2016

Vi besluttede os for at undgå alle turisterne oppe i byen og gik i stedet gennem Amalienborg, og vi kunne konstatere at ingen var hjemme.

2017

Vi gik forbi det nedbrændte frihedsmuseum. Sådan noget er altid trist, og vi håber at man finder ud af at få det hele op at stå igen – på en endnu bedre måde.

2018

Et mesterligt selvportræt på en trappe på Toldboden, hvor vi nød en æblesolbærsaft.

2025

Steen kom i tanker om noget og fik travlt med at google.

2026

Ordet var “Rigets Flag”, for det var netop det vi sad og så på. For den, som ikke ved det:
Flagstangen i den vestlige ende af Sixtus batteriet bærer Rigets Flag, altså Danmarks officielle suverænitetsflag, som har vajet her siden 1788. Tidligere vajede flaget fra Kastellet og endnu tidligere fra Kronborg. Flaget følger ikke reglerne i det almindelige flagreglement. Det sættes fx kun på halv stang langfredag samt ved kongens eller dronningens død….”

2034

På Toldboden lidt ved siden af Amaliehaven ligger der en lille lystbåd med en længde på 64 meter og plads til et mandskab på 15. Den er splinterny og hedder Lady M, men hvad der er værd at bemærke er dens panterlignende kølerfigur, som læner sig ud. Det er den bedste detalje ved det lille skiv..

2052

Derefter havde vi et lille møde med Jens Søe’s eneste barnebarn. Vi havde aldrig mødt hinanden før, men det bliver ikke sidste gang at vi mødes. Nå ja, så var vores ægtemænd også med….

 

2035

Vores “varmestue” på Kgs. Nytorv er genåbnet og vi skulle da lige se hvordan det var kommet til at se ud og klokken var blevet over seks…

2056

Vi besluttede os igen for en picknick og Magasin havde åbnet til klokken 20, så det blev en tysk rødvin, Meyer brød og danske oste.

2058

Meyer havde æbletrifli og nu da der er ved at gå trifli i vores ophold i Danmark denne gang var vi spændte på at smage denne. Men vi havde problemer med at finde en engangsske uden at skulle købe 100. Det lykkedes dog at få et par økoresourcevenlige skeer, så vi ikke skulle spise dem med fingrene. Da vi læste etikken lidt nøjere, blev vi klar over at vores danske ordforråd var mangelfulde, for hvad i alverden er “æbleagerasp” og “haselnødder”? Ja, vi kan naturligvis gætte, og gætter på at der er en som har tippet lidt for hurtigt på computeren inden etiketterne blev trykt.
SÅ, lige nu – i skrivende stund, her klokken 21:50 – lød et skud fra Batteriet Sixtus. Nu går solen ned og Rigets Flag tages ned.
“Normalt sættes et flag ved solopgang, dog tidligst klokken 8 om morgenen, og nedhales ved solnedgang. Men Rigets Flag følger ikke de normale regler for flagning. Siden slutningen af 1800-tallet har splitflaget altid vajet fra solopgang til solnedgang. Der afgives ét salutskud ved hejsning og nedhaling af flaget. På de dage af året, hvor solopgangen finder sted før kl. 8, afgives salutskuddet dog præcist kl. 8.”

 

This entry was posted in Juli 2013. Bookmark the permalink.