7. juli 2013

2060

Steen var lidt sent oppe til at tage dette morgenbillede. Klokken var over fire, helt præcist 04:08. Der er en stilhed over billedet, men der var nogle fulderikker henne ved skuespilhuset som stadig havde lyd i stemmebåndet og det helt oppe i niveauerne skrig og skrål!

2064

Vores morgenmåltid – eller i alt fald mit – var meget spartansk: lidt vand, jogurt med lidt havregrynsflager drysset hen over…

2069

Med en flaske champagne under armen gik vi ud i det københavske…

2073

Vores vej førte gennem Kastellet. Her skete der ikke så meget, men Dannebrog vejede stille i vinden…

2077

..og vi gik lige rundt om monumentet for Danmarks internationale indsats efter 1948, hvor soldater fra forskellige tjenester er nævnt hvis de mistede livet i tjenesten.

2078

Der lå denne buket, og vi kunne se at der ulykkeligvis var en dansk soldat der var dræbt i 2013 (hvor der ikke var nogen døde i 2012, heldigvis) Jeg bemærkede at der var taget en blomst ud af bundtet og tænkte på om det var en symbolsk handling i og med at en ikke længere var i gruppen.

2087

Vi gik videre og så en herlig Ib Spang Olsensk tegning på en baneundergang.

2089

Så drejede vi ind ad en gade der hed Gl. Kalbrænderivej og fulgte en gangsti…

2090

…der førte hen til CH (det står for Charlotte Haven) hvor vi havde forventet at se flag, for vi har fået det indtryk at danskerne altid har flag ude ved festlige lejligheder.
Vi gik indenfor…

2092

…for der at hilse på en som lige havde haft fødselsdag, men som ville fejre den i dag og blandt andre havde inviteret os som sine gæster. Ragnhild virkede glad for at se os. Ja, vi bilder os da ind at det var os og ikke champagnen hun var glad for at se 🙂
Men du milde, hvor er Steens opdragelse!!! At have hat på indenfor og det endda når han taler med en dame!!!!

2097

Efter at vi havde hilst på diverse gæster – mange kendte vi men havde også glæden af at lære nye at kende – var der brunch i lange baner og hvis I ser godt efter kan I se at Steen er meget interesseret i hvad han har på sin tallerken.
Billedet her gengiver i øvrigt godt de velvalgte rammer for brunch med glade og humørfyldte mennesker på en varm sommerdag i juli – god plads, godt lys og perfekt temperatur.

2106

Der var en lille ceremoni i forbindelse med overrækkelsen af et fotoalbum fra fordums tid, som Ragnhild på en særlig mission havde hentet fra midlertidige arkivale gemmer på Bornholm så dets indhold kan rejse videre gennem generationerne. Dejligt at fortidens forevigelser kan vedblive at interessere og skabe glæde ved igen at blive studeret af nye øjne. Det var lidt som at have fortiden med til denne fødselsdag der vil blive mindet frem i de næste generationer. Se bare de to herrer i baggrunden til venstre, lader de ikke til at studere deres telefoner? Om det nu er billeder fra dagens fødselsdagsselskab eller af deres egne børn ved vi ikke, men en dag vil måske netop dette billede være blandt deres fotosamlinger…

2117

Fortiden bliver her og nu studeret med en intens glæde og vi kan gætte på hvordan og hvornår dagen i dag vil blive studeret i fremtiden. Er der nogen som får lavet et album og får skrevet i det, eller vil vore dages album blive set på computere, iPad’er og telefoner eller hvilke medier der nu vil komme i fremtiden?

2131

Alting får en ende. Vi fik sagt farvel og på gensyn, om vi huskede at sige tak for en dejlig dag er jeg ikke sikker på, men vi havde en god dag. Vi bemærkede at man ønskede hinanden “god sommer” – det var egentlig ganske sympatisk, men et nyt udtryk for os. Mon man her i Danmark ønsker hinanden en “god vinter”, eller har “god jul” mon allerede taget pladsen for det udtryk? Vi gik hjem forbi den lille havfrue og jeg hørte en kommentar som: “sådan en lille fjollet statue” – ja, måske, men hvor mange statuer tiltrækker sig så meget opmærksomhed?

2137

Vi besluttede os lige for en Hansens eskimo is, da vi ankom til hotellet. Vi var ikke sultne efter den dejlige brunch, men det var altså en isdag i dag – højsommer i Danmark!

2142

Vi havde nogle ting at ordne i byen og derefter blev det tid til en kop kaffe. Den tog vi indendørs i det der engang hed Quote, derefter Signature og nu Ravage. Solhungrende danskere sad ude i solen, vi nød det indendørs…..

2143

Videre gik vi gennem Kongens Have. I denne uge eller weekend er der Københavns Jazz Festival og her i haven spillede Niels Jørgen Steens A-team, det lyttede vi lidt til sammen med alle de andre.

2155

Storsulten var jeg ikke, så min aftensmad blev Blomkål Polonaise.

2156

Steen derimod lod sig inspirere af Freja og Jespers beretning om deres dejlige rejse til Italien, som vi blev glade for at modtage i dag – han valgte Peberbøf af dansk kødkvæg (300g) skåret af kød fra unge dyr, krogmodnet i 30 dage og serveret med sauce af sort peber, oksefond, crème fraiche, dijonsennep og cognac.
Bemærk det lille lager af friskkværnet sort peber på tallerkenens kant. Den var til dem der godt ville have den lidt mere pikant. Steen fandt dog kokkens docering korrekt.

2162

Til dessert var der 2 vaniljeiskugler og der blev “kastet en sorbet ind” for nu at bruge tjenerens udtryk. Ja, vi var et sted hvor sproget blev brugt kreativt på menukortet.

2165

Vi havde spist i en gammel KFUM gymnastiksal og regningen skulle betales.

2059

Dette er indgangen til aftenens restaurant, der står ingenting over døren eller ved siden af – det er som om man forventes at vide hvad det her er. Vi spiste i Rosenborggade hos Brødrene Price, et sjovt og interessant sted hvor gennemsnitsalderen hører til dem der er lidt yngre end os, det overraskede mig….

2169

Når man vender sig 180 grader ses dette gademotiv og hvor det grå hus ligger blev fødselarens og Steens oldefar født dengang der her var en garvergård. Gaden hedder Åbenrå. Fortiden og nutiden må være temaet for i dag. Glæden over fortidens efterladenskaber og overleveringer, glæden over en dejlig dag i dag sammen med mange af oldefaderens efterkommerne. Vi fornemmer og håber at også fremtiden vil indeholde mange af sådanne herlige og livsbekræftende dage for os alle.

This entry was posted in Juli 2013. Bookmark the permalink.