11. maj 2013

1483

Morgenens lyserøde farve var allerede på himlen klokken lidt over 5. Der var mange biler, hotellet var fuldt belagt.

1489

“Rigshunden” holdt godt øje med køkkendrengen, der var blevet sendt ud for at hejse flaget i anledning af et arrangement på hotellet efter en begravelse senere på dagen. Til hans, altså køkkendrengens, ros skal siges at han sørgede for at flaget ikke rørte jorden – måske var han gammel spejderdreng.

1495

Jeg fik lavet en gevaldig masse, for jeg havde snakket med Hjalmar om at vi skulle gennemgå ca 2.500 af AB Hansens fotografier. Da plejehjemmets internet imidlertidig ikke duede mere, måtte jeg gøre det alene på hotellet, for at se om der var billeder af interesse – det var der ikke, men Hjalmar ville have nydt at se mange af billederne.
Her ses et af Christian den X’s besøg i Vestervig der er i kategorien af billeder der i dag egentlig er uden interesse. Men dengang, såvel som nu om dage, tages der billeder af “kendte” – billeder som man egentlig ikke kan bruge til noget som helst. Billeder der betyder noget i fremtiden er ikke af turiststeder, men af personer, personer som bliver ældre…

1499

Steen drak kaffe og arbejdede også løs med computeren. Den, der holdt hviledag, var min nye laptop, men den skal nok komme i gang…

1504

Plejehjemmet fik sit sædvanlige besøg af os.

1505

Vi kunne se at Jesper og Christian havde været på arbejde på terrassen udenfor Syrenen nr. 3. Der var opstillet en plantekasse i en god højde, og rosen og havehortensiaen vi købte igår var blevet plantet i potter. Derudover kan vi se det lille havebord, der også blev indkøbt i går til E&H, så snart er deres lille terrasse omdannet til en slotspark. Der venter dem mange glæder her, dog bemærkes at stolen er våd – det småregnede nemlig – så Hjalmar vil nok snart tænke på at anskaffe sig en klud der effektivt kan tørre havemøbler.

1509

Der er fugle i den fælles dagligstue på plejehjemmet, gule fugle uden navn. Hjalmar mener at de skal hedde gul og gulinde, for de gule heste, vistnok nordbakkere, blev i tidernes morgen altid kaldt sådan.
En af beboerne kører rundt i en elektrisk kørestol og han sidder af og til og synger gamle travere ned hos fuglene, det er så hyggeligt, og hans sang kan høres på hele gangen.

1513

Steen og Elly gik ned til fuglene sammen, og det ser ud som om Steen har fundet en  sangbog frem, måske vil han også synge for fuglene…

1516

Det var Den Jydske Sammenslutnings sangbog, han havde fået øje på og deri fandt han endda nogle sange han kendte…

3137

Dagen gik alt for hurtigt. Nu var det tiden hvor køkkendrengen skulle have flaget ned, han havde haft en lang arbejdsdag og senere kunne vi glæde os over at han omhyggeligt havde snoet flaglinen omkring stangen, så den ikke klaprede i vinden hele natten lang. “Rigshunden” var dog utilfreds over at døren var lukket….
Endnu en dag var til ende og som det ses på asfalten, så holdt regnen sig ikke væk.

 

This entry was posted in Maj 2013. Bookmark the permalink.