14. marts 2013

2580

En dejlig smuk dag ventede på os, dog så det ud til at der skulle skrabes bilvinduer.

2585

Efter formiddagsvisit som sædvanlig på Åbakken valgte vi at gå Flade Sø rundt, da det næsten var vindstille. Steen vil altid gerne have et kort og gik optimistisk hen til “beholderen” ved turens begyndelse eller slutning, men den var tom!

2586

Men to friske mennesker kunne nu nok klare at gå rundt om søen uden kort, det var jo nærmest som at gå i rundkreds….

2589

Det blev en panoramisk tur, som billedet ovenfor dokumenterer fint med et næsten 180 graders view. Flade Sø var isbelagt med ganske få og små våger, så der var absolut ro derude. I venstre side ses stien vi gik nordpå ad.

2592

Vandreturskortet på nettet gav indtrykket af at det ville være den rene spadseretur på klitrækkens vej, men den var hyppigt tilsandet og det var lige så anstrengende at gå i som de rene klitter. Men himlen var jo blå og der var svag vind fra nordvest, så bare at gå der med havlugten og den klare himmel var balsam for sjælen.

2594

Nu var sjælene rene, så et bad var heldigvis unødvendigt. Det ville også have været en kold fornøjelse 😉

2599

Fra det åbne stykke langs havet drejede vejen ind i Lodbjerg Klitplantage og vi fik så denne dejlige blanding af lyngarealer og fyrreskovsområder som tilsammen giver en sublim aroma når den også blandes med havluften. Virkelig en nydelse og der var stadigvæk ikke en sky over os – en virkelig sjældenhed i denne meget grå vinter.

2606

Østsiden af Flade Sø er afgrænset af et dige, der adskiller den fra Roddenbjerg Sø. Her er ingen læ overhovedet, hvilket Inge vidste på forhånd fra sine egne gåture herude, så det var en velvalgt dag i dag. Herligt at gå her.

2614

I sydenden af søen kom sivskoven – og tilstedeværelsen af søfiskernes grej og skure. Derefter var det bare at gå de sidste km hen langs nordsiden af Agger by, som fra stien bestod af sommerhuse. Gåturen blev på 11.5 km ialt.

2620

Eftermiddagens visit på Åbakken blev ikke glemt i det gode vejr og vi bemærkede især den kreative ihærdighed der har præget beboernes håndarbejde i den seneste tid – ingen tvivl om hvilken højtid der nærmer sig og heller ingen tvivl om at det er foråret der ses frem til. Meget festligt.

2622

Vi mødtes med Christian og Stine til aftensmad på det lokale pizzeria. Vi havde en hyggelig og dejlig aften.

2623

Mætte og trætte skiltes vi fra vores behagelige selskab og styrede mod dynerne. En dejlig dag havde vi bag os.

This entry was posted in Marts 2013. Bookmark the permalink.