15. marts 2013

2627

Igen en smuk og dejlig ny dag ventede os, morgenrøden og træernes silhuetter, rimfrost på bilerne, det var lige noget for poeterne, men dage er altid fulde af nye overraskelser…

2630

Morgenmaden og dagens planlægning er i fuld gang, vi skulle tidligt af sted. Jeg skulle have Hjalmar med på besøg hos Stinne Bjerregård, Steen skulle til Dragsbæk med Elly så hun kunne besøge sin kusine Anna på 90 år.

1045

Steen havde masser af tid til at tage billeder af de to kusiner, og han blev nødet til at spise 3 stykker wienerbrød. Jeg er sikker på at han var glad for at han havde valgt wienerbrød med sukker og ikke glasur hos bageren.
Jeg havde ikke tid til at tage billeder! Jeg havde travlt med at notere hvad der blev talt om blandt selskabet der bestod af den 90-årige Stinne, den 85-årige Kirsten og Else Marie og Else Katrine som er jævnaldrende med mig. Mange historier og minder kom frem under snakken der gik livligt.

1049

Steen drak kaffe af min oldemors kopper sammen med Elly og Anna i Dragsbæk. Kopperne havde deres fælles bedstemor i sin tid sparet op til i form af samlemærker for et eller andet produkt (kunne evt. være kaffe, sæbe eller andet lignende).
Jeg spiste rundstykker og drak kaffe sammen med Hjalmar og 4 andre i Hurup.

1055

De 2 kusiner Elly og Anna havde sjov af at se fotografierne fra Annas 90-års fødselsdagsfest på Hotel Limfjorden, der er nabo til Dragsbækcentret hvor Anna bor. Den forløb nok meget anderledes end den engelske man ser i dansk fjernsyn hvert år nytårsaften. Steen havde tid til at fotografere igen…
Jeg derimod skulle holde tungen lige i munden og ørene stive – også hvad angik de fotografier jeg fik vist og som jeg lånte til at scanne ind…

1060

I den forreste af de to biler på billedet ovenfor kørte Elly og Steen lystigt snakkende tilbage  fra Dragsbæk til Åbakken, hvorimod Hjalmar og jeg kørte tilbage fra Degnebakken til Åbakken i den bagerste bil – under en lidt mere dyster stemning.

2632

Hjalmar blev transporteret vandret lige ind på Karlekammeret, som han kalder sin lille lejlighed hvor han sover, og her skulle han have megen hvile og sandsynligvis hele natten med i en køre. Men han ville det anderledes og 17:40 var han på vej hen i spisestuen for at få aftensmaden – en meget velduftende tarteletret med forudgående klar suppe med boller!At han rejste sig så hurtigt efter nedtælllingen tidligere på dagen var en af de uforklarlige hændelser, og den bidrog også til at gøre dagen så begivenhedrig – en dag hvor vi også oplevede et fabelagtigt godt samarbejde mellem de pårørende, beboerne og Åbakken.

2634

Vi sluttede aftenen af med et godt måltid på Hotel Thinggaard sammen med Christian, Stine og Oliver. Normalt fotograferer vi en ret ved spisningens begyndelse, i dette tilfælde måtte det nødvendigvis blive i den omvendte rækkefølge, hvis vi ville vise Hurup Missionshotels initialer, som er identiske med Hjalmars initialer, hvilket vi har megen morskab af. Da de unge mennesker havde spist gik de hjem til den vestlige del af byen og senere ankom Nina med toget og sluttede sig til os på hotellet og fik sig et glas rødvin sammen med os  inden vi gik hver til sit.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Marts 2013. Bookmark the permalink.