16. marts 2013

2638

Dannebrog vejede flot fra flagstangen på plejecenteret Åbakken, det havde godt nok tidligere på dagen været på halv stang, men efter begravelsen tidligere på dagen blev det hejst helt op i toppen, og passede dermed også til fødselsdag på plejehjemmet. Man må vel sige at det hele er dagens gang på et plejehjem, alle de røde biler er dem plejehjemmets personale kører ud i og servicerer de gamle der stadig bor i eget hjem. Den grønne, nå ja, det er Ninas….

1078

Her er plejehjemmets fødselar! 92 år er en flot alder og det er første gang I vores liv at vi er til en 92-års fødselsdag, og som det ses på billedet, så kan han også snakke løs på sin egen fødselsdag – dejligt!!!!

1081

Åbakken har et stort flot flag, som de sætter udenfor døren til hvor en beboer har fødselsdag.

1085

Inden fejringen om eftermiddagen af  fødselsdagen havde hr. Grå løbende holdt os underrettet om vejret, mens vi havde travlt med scanning og skrivning af forskellig art på hotelværelset.

2636

Vi havde besluttet at gå til Åbakken selv om hr. Grå mente at det ville blive en blandet fornøjelse. Det bedste for os ville være at have lidt plads til bollerne og fødselsdagskagen men vi ville så også ankomme som halvvejs snemænd, med våde briller og uden vinduesvisker som toget! Det havde forresten flag foran, som om Arriva vidste at der var fødselsdag i byen…

1087

På stue 3 var der travlhed af alle slags. Ude på terrassen var Christian og Steen igang med at sætte udendørs-delen op til en vejrstation som vi havde haft med som fødselsdagsgave om formiddagen. Nu var der også kommet gæster, bl.a. Lilly en god gammel ven af familien, og der var kommet barnebarn og oldebørn, så alt tegnede til en hyggelig, rar dag for alle – også fødselaren!

1088

Her var en smuk hilsen til Hjalmar, synes jeg. Dermed være ikke sagt at alle hilsener ikke var smukke!!

Kære Hjalmar
Hjertelig tillykke med de 92 år, alt godt fremover.
Tusind tak for at jeg måtte kalde dig min ven, og tak for mange gode stunder i over 60 år.
Karl Oluf i Ydby.

Karl Oluf som er 87 år sagde at han I alle årene har prøvet at indhente Hjalmar, men han er stadig 5 år ældre en Karl Oluf. Karl Oluf holdt også tale for fødselaren.

1091

Fødselaren i midten af det hele i Syrens dagligstue, hvor der var dækket bord.

2650

Hjalmar havde bestilt rigtig god gammeldags fødselsdag, kakao med flødeskum og boller med smør.

2651

Der var bagefter kaffe og fødselsdagskage. Læg mærke til hvor nemt det ville have været at lave en smiley, der er to helt fine øjne og hvis den kvarte appelsin foroven havde været sammen med den anden forneden, så havde det været et glad smiley – tænk sig at tiden er blevet så man ser smileyer overalt. Smiley var ikke født for 92 år siden da Hjalmar kom til verden 🙂

1100

Da vi gik derfra vejede Dannebrog stadig stolt fra toppen af flagstangen, vi var også glade og stolte over den gode fødselsdag som Hjalmar havde arrangeret (ved hjælp af børnene) ud fra hans helt egne personlige ønsker. Vi gik derfra med en god fornemmelse.

1101

Hr. Grå havde holdt øje med vejret mens vi var væk. Det var som om han overhovedet ikke havde flyttet sig, og det havde sneet hele tiden mens vi var til fødselsdag. Nu ville vi lige straks blive hentet, for vi var inviteret til at spise på Stenbjerg kro sammen med familien fra den vestlige del af Hurup. Steen mente at kroens navn var stavet forkert og at der manglede et e, og så var det forøvrigt et sted han indtil nu kun havde hørt (godt) om…

1104

Vi kørte derud i et Herrens vejr og det var et Herrens vejr ved ankomsten, og vi havde alle travlt med at komme ind så vi ikke alle blev forvandlet til snemænd.

1108

Ialt var vi 11 og det var svært at få os alle ved samme bord, når alderen var fra 1 til 63 år!!!!

2661

Der blev også leget med foto applikationer til telefonbilleder. Det var den 63-årige der viste den 16-årige hvordan det foregik, og dertil blev den 1-åriges bamse lige lånt. At bamsen så er en hund er noget helt andet….

2658

Vi flyttede rundt og snakkede og spiste god mad. Tiden går hurtigt i godt selskab, alt for hurtigt, og da vores chauffør, Christian skulle køre til København i nattens løb, skulle vi ikke for sent hjem til Hurup City.

2665

Det havde sneet hele tiden mens vi sad inde og nød tilværelsen på Stenbjerg kro og skålede for Hjalmar og vores forældres børn Smile
Det var svært fra bagsædet at fotografere at vi kørte “hjem” i snestorm, men tro mig, det sneede….

1102

Læg mærke til hjulsporene! Det var Christian som havde bakket ind med os og bemærk vores fodspor hvor vi var steget ud af bilen og at her i Hurup var det næsten holdt op med at sne. Resten af de parkerede bilers ejere sad sandsynligvis inde i restauranten og spiste…

 

 

This entry was posted in Marts 2013. Bookmark the permalink.