18. marts 2013

1174

Meget tidlig morgen, helt nøjagtig klokken 06:11, nå, ja ikke tidligt for de som allerede haster på arbejde, men i al fald var morgenrøden meget smuk. Vi vidste det blæste meget fra øst, da vinden har pisket mod vores østvendte værelse hele natten. Men blæst er meget svært at fotografere, hvis man ikke lige ser et eller andet der flagrer i vinden og bliver helt sløret fordi hastigheden af vinden er så stor at “blafringen” af dette et eller andet er hurtigere end tiden man tager billedet på. På dette billede vil ingen i fremtiden kunne se at det var meget blæsende….

2708

I den stærke blæst besluttede vi at tage bilen, men gående eller kørende er det som om vi hele tiden må stoppe for et tog, man skulle tro at der var idelig togtrafik på Struer-Thisted banen, men det er der vistnok ikke.
En anden lille ting at bemærke på dette billede er “indkørsel forbudt”-skiltet. Er det mon sat op for at fortælle billister at det er forbudt at køre ind på skinnerne. Jeg har aldrig før lagt mærke til den slags skilte ved jernbanestrækninger. Måske er de der altid, måske er skiltet her til noget helt andet – men hvad?

2711

Vi købte et par bøger om Limfjorden til Hjalmar, som han kan have at læse på Karlekammeret og vi dedikerede dem til Karlekammeret…..

2714

Vi købte også en almanak til Hjalmar. Selv om vi er lidt henne på året, så er der jo stadigvæk mange dage tilbage og deri kan der læses om mangt og meget….

2716

Da vi forlod Åbakken ved middagstid, så vi disse herlige påskehaner,  der var 4 i alt og en enkelt høne, de hænger der ikke mere, for de er nu med posten på vej til Manchester…

2717

Vi kørte lige til Boddum for jeg ville gerne se hvor transformatoren havde været i “Æ Sønderby”.

2720

Og landsbyen har ikke forandret sig igennem mange år, dog er der kommet gadelys og byskilt, så nu ved man hvor der er 50 km i timen. Det vidste man ikke i de gode gamle dage, dengang man kørte efter forholdene….

2726

Selv Brokjær er blevet miljøskadet med et skilt om springende hjorte. Bemærk hvor meget det skilt ødelægger et smukt landskab.

2737

Tilbage på hotellet vedkvædede vi os på den mest usunde måde man overhovedet kan, men det blæste altså også i dag, det er vores undskyldning….

2739

Efter det usunde mellemmåltid skulle Steen på indkøb i det blæsende, kolde vejr. Hr. Grå var spændt på om Steen ville blæse væk og hold godt øje med ham.

2741

Da Steen kom tilbage kunne han ikke dy sig for at tage et billede af hr. Grå der ivrigt vinkede ned til Steen og var spændt på hvilket livsvigtig indkøb han var på i uvejret.

2744

Sorte Ga-Jol’er. Dagene fremover var sikret, for det danske vejr er Ga-Jol vejr, som reklamen altid sagde – der er ikke meget så dansk som Ga-Jol’er.

2745

Steen ville ud i blæsten igen. Nu var det sprinklervæske han ville fylde på og bakkede bilen lidt i læ, så motorhjælmen ikke skulle blæse væk. Men pludselig to vinden alligevel fat i den så han måtte gribe den for at den ikke skulle klappe op alt for kraftigt. Han tabte dunken med sprinklervæske…

2749

Hr. Grå havde jo vendt ryggen til Steen, det var som om han vidste at noget ville blæse væk, og det gjorde Steens “cap”, som hans hattemodel hedder, så vi så ham i fuldt firspring efter den, og han var nok glad for at cap’en blev standset af hotellets festsal….

1176

Eftermiddagens besøg på Åbakken. Vi var gået derned – næsten vandret – i blæsten der hylede direkte imod os.

2750

Vi fik også lige de par påskekyllinger sat frem, som Elly og Hjalmar har med på Åbakken, så nu kan det godt blive påske….

2754

Da vi var blæst hjem fra Åbakken i medvind var Steen lige ovre for at hente menusedlen, så vi kunne beslutte os for hvad vi ville spise så det kunne være færdig når det passede os. Det er meget smart, så skal man ikke sidde og vente på at kokken kokkerer…

2767

Vi var de sidste gæster denne mandag aften, men vi må straks sige at vi ikke sad alene og at vi spiste tidligt og havde, som nævnt bestilt maden til klokken 19. Vi fik dejlig tomatsuppe og perlehøne.

2768

Da vi kom tilbage til hotelværelset kunne vi se at hr. Grå var gået omkuld, om det var vinden der havde blæst ham omkuld ved at vi kort havde åbnet vinduet for at få blæst frisk luft ind i værelset, eller om det var fodi han trængte til et lur, og han så slet ikke toget i baggrunden.

2772

Hr. Grå kom dog på benene og gik med Steen ud på hotelgangen og der blev taget et godnat portrætbillede, dog er det som om de ses dobbelt…..

This entry was posted in Marts 2013. Bookmark the permalink.