21. december 2012

IMG_1477-550

Hotelnissen Valdemar fulgte med ned til morgenmaden for at mildne det lidt anstrengte forhold nisserne havde til Steen efter nattens nissestreger. Sagen var den at de havde fjernet hans after shave lotion så han efter dagens philishave måtte pleje sin stressede ansigtshud med koldt vand i stedet for den hudmilde lotion han normalt forkæler sig med. Dette “lille uskyldige nummer”, forklarede Valdemar, skyldtes udelukkende stress over i aftes at være forvist fra den komfortable dobbeltseng til sofaen.

IMG_1481-627

Plejehjemsnisserne og Valdemar holdt et lille møde, mens de kiggede ud over Flensborg Fjord. Det var koldt og blæsende og plejehjemsnisserne snakkede om gigt og andre dårligdomme, så de besluttede at Valdemar måtte tage med Inge og Steen til Åbenrå, hvor de ville købe bla. kirsebærvin fra Frederiksdal. De andre ville hvile sig imens, men der var lige noget de skulle gøre…..

IMG_1483-627

I Åbenrå, efter at der var blevet købt kirsebærvin i en kælder fuld af dejlige varer på Store Torv, gik Inge og Steen forbi et isenkræmmervindue hvor der var pyntet op omkring julegavefristelser af isenkram – og netop da lød et værre rabalder derindefra. Ja, de troede at en stor stabel gryder var væltet, men det viste sig at være en voldsom banken på ruden indefra. Det var en isenkræmmernisse som tjente til den daglige grød ved at være pyntelig blandt isenkrammet – hvilket han var meget træt af og ville bort fra stedet så hurtigt det kunne lade sig gøre.

Inge og Steen har jo forståelse for nisser og ville gerne hjælpe. Men det viste sig ikke at være muligt, så nu var gode råd dyre for nissen, for isenkræmmerdamen sagde at den ikke var ikke til salg, og mente at der var nisser til salg i den anden ende af byen. Kede af det gik Inge og Steen derop, men hele tiden hørte de det rabalder den lille nisse havde lavet i sin desperation. Om det var Valdemar i rygsækken der havde fundet noget at slå på vides ikke, men det korte af det lange var at Inge og Steen vendte tilbage til isenkræmmeren. Steen insisterede på at købe nissen. Isenkræmmerdamen fandt så en lille pyntenisse frem, men nej, det var jo Jes der skulle med. Steen løb udenfor på gaden og pegede på nissen og ekspedienten måtte så tage Jes frem og bringe den til kassen. Det blev 5 kroner. Valdemar havde fået selskab i rygsækken, og videre gik det til gartneren for at købe en krans til kirkegården, hvor de to nisser på bedste kongelige vis rettede kransen til mens de med kærlighed mindedes de døde.

IMG_1489-627

To nisser og to mennesker tog på besøg hos en elskelig dame, og de fik en Dagmar, Othellokage, brune kager og chokolade og konfekt og mens de havde en dejlig eftermiddag, havde plejehjemsnisserne travlt med at vise at de havde gemt det brev som Steen havde taget med fra Paris til Danmark – specielt til den elskelige dame, og for at sige tak for lån. Men det kunne han ikke for brevet var jo blevet tilbage på hotellet…

IMG_1487-627

Efter det overdådige kaffebord om eftermiddagen havde Inge og Steen ikke den store appetit, men et glas vin og lidt pigvar blev det til. Valdemar og Jes inspicerede måltidet, Jes er jo stadig en slags læredreng, da han jo er en isenkræmmernisse, hvorimod Valdemar som kronisse har nogen erfaring. Men plejehjemsnisserne…..

IMG_1493-2

Oppe på værelset holdt plejehjemsnisserne vagt ved anden. Denne and ville nisserne nemlig ikke at kokkene fik fat på, og anden skulle også passes på så den ikke endte i en webergrill til juleaften. Plejehjemsnisserne har nemlig stor erfaring med at der tit og ofte er andesteg på menuen den 24. december og det havde Inge og Steen jo også fået aftenen før…..

IMG_1500-2

Nu havde Steen jo måttet mærke at man ikke bare kan smide nisser over i sofaen og sige godtnat og sov godt! Så i aften sørgede han lidt bedre for dem – lad os håbe at det blev godt nok………

This entry was posted in Julen 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *