20. december 2012

IMG_1447-627

De sidder her på rad og række – en hotelnisse Valdemar og tre plejehjemsnisser, Karen, Hans og Jørgen – på køretur. De er på vej til Billund hvor Inge skal samle Steen op for derefter at fortsætte til Kollund. Jørgen helt ude til højre er faldet i søvn!

IMG_1451-627

Nisserne var blevet efterladt i bilen, så de sad der og frøs medens Inge og Steen sad i hotellets bar ved den varme kaminild og smovsede kager og drak kaffe. Nisserne så dem først igen da de ville gå sig en tur på Gendarmstien. De kom ud til bilen for at hente Valdemar, så han måtte med dem ud i den bidende kolde vind som strøg ind over Flensborg Fjord fra øst. Godt at han havde sit varme nissetøj på! Plejehjemsnisserne fik lov til at blive i bilen.

IMG_1457-550

Tilbage på hotellet spurgte tjeneren Inge og Steen om de ville sidde ved restaurantens kamin. Valdemar svarede på Steens vegne: “Ja, gerne!” for han øjnede en mulighed for endelig at blive gennemvarm. Valdemar sørgede også for at de bestilte julemenuen. De andre plejehjemsnisser havde haft en anstrengende dag i forhold til det plejehjemsliv de er vant til og slappede imedens af på værelset med det aftenlige fjordblik…

IMG_1460-627

Valdemar var madinspektør og syntes at anretningen med andebrystet var fint “julet” og på Steens grynt forstod han at smagen også var tilfredsstillende.

IMG_1475-550

Plejehjemsnisserne var nok trætte, men heller ikke mere trætte end de kunne sørge for at Steen ikke slap godt fra at have ladet dem sidde og fryse i bilen. Så de havde fjernet hans tandbørste og han havde ikke andet valg end at gå ned i receptionen for at spørge om de kunne hjælpe med en tandbørste. Men der havde der åbenbart også været nisser på spil, for da receptionisten sagde “Ja, naturligvis” kunne han kun finde een eneste tandbørste – i størrelsen 2-4 år – og Valdemar lod sig frydefuldt fotografere med trofæet.

IMG_1470-627

Nu var nisserne trætte og var hoppet op i sengen for at få en god lang nattesøvn, men efter de nissestreger de havde spillet Steen var der ingen pardon – det var hen på sofaen!

This entry was posted in Julen 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *