22. december 2012

IMG_1501-627

Valdemar fortsatte oplæringen af Jes ved morgenbordet, men de to havde yderligere en hensigt med at være til stede så tidligt på dagen. Inge og Steen skulle endnu engang beroliges, for plejehjemsnisserne havde ikke kunnet holde fingrene fra Inges laptop i nattens løb. Omkring klokken 3 oplystes hotelværelset fra den 17 tommers skærm – og det var med mørke pauser ind imellem og samtidig lød den karakteristiske ding-dong når computeren starter op – og det var klart og højt, så der var garanti for at alle vågnede! Nisserne havde genstartet laptoppen, men havde modsat de to mennesker i dobbeltsengen ingen problemer med straks efter at sove videre…

IMG_1508-627

Efter morgenmaden gik turen mod nord. De var nu en flere end da de kørte sydpå for nogle dage siden, så nisserne oplevede en vis trængsel i sikkerhedsselen omme på bagsædet. Undervejs var Steen og Inge inde i  Lemvig for at købe uldne norske sweatere, fordi han altid fryser i Danmark – han glemmer altid hvordan klimaet egentlig er og får mest sommertøj med i kufferten, også om vinteren. De lækre uldtrøjer blev lagt hen over nissernes fødder, det var de vældig glade for, for de var nemlig blevet siddende i bilen mens trøjerne blev købt. Det var rigtig lækkert for nisserne, som jo kun havde træsko på i den vinterlige kulde, men det er nu engang nissers fodtøj.

IMG_1511-627

Olga sad, til alles store overraskelse, på hotelværelset i Hurup og ventede på hele rejseselskabet af mennesker og nisser. Hun havde glædet sig, for hun havde siddet alene et par dage, på trods af at oldfruen havde sørget godt for hende i ventetiden. Olgas velkomstsmil glædede alle og de var også spændte på hvem hun nu var og hvad hun havde at fortælle om den lokale nisseverden!

IMG_1518-2

Straks efter gik Inge og Steen på besøg på plejehjemmet. Jes og Valdemar tog med, de var jo spændte på at se det, fordi plejehjemsnisserne havde fortalt så meget og måske også fordi de var nogle værre drillepinde – plejehjemsnisserne altså! Jes og Valdemar havde dog også travlt med at tale om Olga, og om hvad hun kunne nå at lære dem om drilske drillerier mens de var henne på plejehjemmet.

IMG_1520-627

Senere tog Olga med Jes og Valdemar og Inge og Steen på Birkevej. Jes var stadig gastronomisk lærling og iagttog alt hvad Valdemar viste ham og hvad han havde at fortælle. Menuen var nemlig præget af gammeldags madlavning. Langtidskogte okseribben med kogte gulerødder, porrer og kartofler – og dertil en sur-sød sovs. Lige mad for nisser, var de enige om!

IMG_1527-627

Valdemar måtte for en kort overgang forlade det kulinariske for at følge med i om Marie – i sin iver for at nå på omgangshøjde med julekalenderskraberiet – passede på ikke at skrabe flere dage end datoen i dag berettigede til, samt at hun fulgte den korrekte rækkefølge og også for at sikre sig at Marie ikke overså en gevinst. Nisser kan rigtig meget!

IMG_1536-627

Pludselig fik de 3 nisser travlt med at komme i køkkenet. Det var, da de hørte ordene “friskbagte pebernødder”! Det ville de ikke gå glip af og beundrede køkkenets avancerede teknik med lange pølser af pebernøddedej der var lavet i forvejen, frosset ned, og nu tøet op til aftenens bageri, skåret i små stykker, håndrullet og lagt på bagepapir. Der lugtede henrivende og de kunne næsten ikke vente med at de blev bagt færdige og kølet af så de blev sprøde og spiseklare.

IMG_1538-627

Men igen fik nisserne travlt, for nu var det ikke kun duften af nybagte pebernødder der prægede hjemmet på Birkevej, men også gradvist duften af hjemmelavet juleglögg. Det skulle de jo heller ikke gå glip af – og ja, den blev endda serveret i rigtige nissekrus! Aftenen blev for nisserne en pragtfuld oplevelse, selv om den var travl og stressende med alle de ting der foregik. Men en rigtig god nisseaften var det. Det var de enige om, og Inge og Steen så også ud til at være tilfredse.

IMG_1529-627

Aftenen og nisserne sluttede af med englespillet – et af de moderne slags – og de stod og trippede som om de næsten ikke kunne holde sig fra at danse og hoppe rundt. Og oven over det hele snurrede englene rundt. En dejlig afslutning på en dejlig aften. Nisserne var glade da de blev puttet ned i rygsækken og blev båret hjem på Steens ryg. De var så trætte at de slet ikke tænkte på om plejehjemsnisserne havde lavet numre på hotelværelset.

This entry was posted in Julen 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *