25. oktober 2012

Bremen, værelse 640 på Swissotel. Vågnede op til en ny dag som helt klart bød på det vi husker som “Bremen vejr”. Byens tårne stod der endnu. Det til venstre er egentlig 2 tvillingetårne på domkirken, men fra vores vinkel er det ikke så tydeligt. Det til højre er tårnet på Unser Lieben Frauen Kirche. Alt er som det plejer at være…

Grashoff ved siden af Swissotel. Vi skulle lige besøge vores gamle feinkosthändler i Bremen, som havde holdt flyttedag til lige ved siden af vores hotel, vi skulle nemlig lige købe lidt til vores bilturs frokost mod det høje nord, og der var som sædvanlig dejligt meget mundvandsløbende at købe, og så kan I vinke til mig som står og tager billedet i den lyse jakke.

Elbtunnel ved Hamburg. Bemærk at her ingen kø er. Forklaringen på dette sjældne fænomen er at vi længere sydpå, hvor motorvejen fra Bremen møder den fra Hanover var der vejarbejde der medførte at 4 baner med tæt trafik skulle ind i en bane – Ja, en eneste bane! Vejret var som I ser her, gråvejr med let regn og en tiltagende blæst fra vest. Nede i hullet var der heldigvis ingen flisetællere…

Grænsen. I de sidste dage har vi krydset flere grænser og har her den sidste foran os. Bemærkelsesværdigt er at her vejer flag, det har vi ikke set de andre steder. Er det en selvforherligende nødvendighed? Vejret var blevet lidt bedre, men med mere vind og især lavere varmegrader, ja, der er vel tale om arktisk kulde på vej sydpå…

Aabenraa. Her skulle vi lige have klarlagt hvor Steens første hjem egentlig var og det medførte både citronkage, Othellolagkage, årets første julesmåkage (brune kager) og kaffe. Der tilbragte vi et par absolut hyggelige timer i godt selskab. Bemærk den nuplukkede røde rose – nok årets sidste!

Tyrstrup Kro, værelse 22. Efter at være tildelt et uhyggeligt familie-dobbelt-dobbeltværelse som vi ikke havde aftalt ved bestillingen, kom vi til et værelse med strandsten i badeværelsesgulvet. Badeværelset var helt skørt med et kæmpespejl på en skrå loftsvæg. Måske fordi tissende mænd skal kunne stå og spejle en vis legemesdel medens de forretter deres nødtørft, eller om gæster i boblebadet kan spørge spejlet om hvem i landet der er smukkest, ved vi ikke.

Jægerstuen. Kroen har givet sig selv 4 stjerner, men inden vi var færdige så var ungtjeneren og overkokken blevet “fyret” hvis det havde været vores virksomhed. Mellemtjeneren, som vist var restaurantchef,  overlevede vores “fyringsrunde” (vi kan i parentes nævne at næste morgen røg “morgenmadsdamen” også ud). Ja, ikke og ikke at forglemme oldfruen, som også røg ud på grund af den mega-ulækre hårtørrer.

Værelse 22. Hotelkunst eller ej…   Efter nu at have underbemandet kroen må vi sige at vi sov godt i denne seng. Det var en god seng!

This entry was posted in Oktober-november 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *