3. november 2012

Novotel Aachen værelse 332. Udsigt fra morgenstunden. Der var regn i luften, hvis det da ikke allerede regnede. Vi havde i går håbet at gense domkirkens indre, men der blev ændret planer og der er jo en årsag til alt. Dog kunne vi skimte domkirken i det fjerne fra værelset.

Restauranten på Novotel, Aachen. Der var Bircher-müsli og den var god, den var ikke for cremet som tit og ofte kan være tilfældet på hoteller. Hele morgenbuffetten var egentlig overraskende god – hvorfor overraskende, det ved jeg egentlig ikke 🙂 Jo, måske fordi resten af hotellet havde sådan et “oversmart dekor”…

Novotel. Her til venstre kan man se lidt af den “oversmarte dekor”, og det kan man så stå og nyde eller lade være med mens man venter på elevatorerne.

Garagen under Novotel skal have ros, den var ren, lys og venlig – og havde overraskende god plads til hver bil.

E42. Vi kom til Belgien i regnvejr, men der var ikke mange biler der ville til Belgien i dag, og det var vi jo godt tilfredse med…

A2. Vi er på rette vej, skiltet viser mod Paris.

A1. Og I Frankring blev vi lige mindet om at det er en lang ferieweekend. Det er det altid omkring 1. november, da samles familierne som vi danskere gør juleaften, man mindes de døde og går på kirkegårdene med store potter med chrysanthemummer og man tænder et lys mange steder. Samtidig er det denne weekend hvor der bliver dræbt flest mennesker i trafikken fordi så mange er på vejene og det er eftersvejr med al dens charme, som glatte og regnvåde veje med visne blade på. Her mangles nogle bogstaver men mon ikke der skulle stå “Destination vacances”. Det er sandsynligvis derfor at der ikke er så mange på vejene, det er først i morgen at den store hjemkørselstrafik vil være.

A1. Snart ser vi turist skiltet med at næste afkørsel er hen til slottet i Chantilly. Det blev et lidt poppet HDR-billede, men eller kunne jeg ikke få gjort skiltet læseligt 🙂

Ved betalingsstedet så navigationsskærmen sådan ud, altså kun 16 kilometer til vi var hjemme, men de 16 kilometer ville tage 27 minutter at køre. Ja, der er ikke motorvej og meget bykørsel…

Château de Chantilly. Vores taxachauffør – vi bruger som regel den samme – siger altid til os når han har hentet os i lufthavnen og vi ankommer til Chantilly, at han kan garantere os for at der ikke er sket forandringer i byen, og at slottet står der endnu. Jeg har egentlig ikke helt forstået om han mener at i Chantilly sker der absolut ingenting eller om han mener at der har ikke været store forandringer i byen i de par dage vi normalt er bortrejst. Nå, men vi kan også forsikre om, at slottet står her endnu 🙂

Så er vi på Avenuen og turen er slut for denne gang…

This entry was posted in Oktober-november 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *