29. september 2012

Værelse nr. 322 på Admiral Hotel. Uf! Næste morgen så våd ud og det var den også. Vi vovede os alligevel ud i det københavnske og blev naturligvis våde. Selv om vi heldigvis havde fået jakker med på rejsen, var ikke særlig sjovt. Våde formiddagshilsener, Inge og Steen.

Statens Museum for Kunst. Da vi tog en kop kaffe og en ostemad hos Emmerys checkede vi lige de forskellige museer af og besluttede os for at tage til Statens Museum for Kunst. Både på hjemmesiden (hvor de kalder sig SMK) og facaden havde de travlt med at fortælle at der lige nu var en Matisse-udstilling. Med de kunstneriske briller på næsen sender vi de bedste hilsner Inge og Steen.

SMK.  Normalt er der gratis adgang til Statens Museum for Kunst, men til særudstillinger skal der betales billet, så vi købte billetter til Matissse og gik hen og så udstillingen. Den fandt vi lidt tyndbenet, lidt for meget revl og krat samlet sammen under påskud af at ville vise seriearbejder. Derimod var der fuld styrke på vagtmandskabet, flere end vi normalt oplever på stedet, og vi antager at museet har måttet betale en enorm forsikring for at låne og vise dem – en forsikring der ville være endnu højere hvis der var færre vagter. I&S.

SMK. Efter den lidt “tynde” Matisse gik vi fortrøstningsfulde til den næste udstilling og den var endda gratis. I&S.

SMS. Alene alle disse stikord lovede noget meget interessant, og vi gik spændte i pilens retning. Inge og Steen.

SMK. Museet havde lavet en video med en af deres konservatorer som fortalte om hele forløbet af renoveringen og analysen af et kunstværk. Så vi fik forklaret hvordan maleriet blev renset med vatpinde og væsker af forskellig art, hvordan malingen blev undersøgt mikroskopisk for pigmenter, så reparationen af beskadigede partier kunne gøres korrekt og bringe maleriet i topform til kommende udstillinger i mange år frem i tiden. Det var mægtig interessant og udstillingen var sat op som det var et arbejdsrum for konservatorer. Oplyste og klare hilsener Inge og Steen.

SMK. Her ser I os stå og beundre det restaurede maleri efter konservatorerne var færdige med det. Tidens gang på billedet er måske fjernet, men samtidig vil mange i fremtiden kunne beundre billedet og dets oprindelige rene og klare farver. Inge og Steen.

SMK. Trætte og mætt af en dejlig udstilling. Men vi gav ikke op! Næh, efter et lille hvil fortsatte vi med at se dansk kunst i en ny opsætning som museet har arbejdet på i nogle år. Nu var der lavet “landekort” som viste den anbefalede og kronologisk korrekte vej gennem udstillingsrummene. Kortet viste også de mest bemærkelsesværdige billeder i hvert rum – vi valgte at følge ruten. Det var meget interessant og ikke for overvældene, da vi koncentrerede os om de anbefalede værker. Alligevel endte vi med at tilbringe ialt 4 timer i SMK. Øjentrætte hilsener fra Inge og Steen.

Toldbodkajen. Ja vi har jo skuespilhuset lige ved siden af hotellet, og vi besluttede os for at gå derover og tage os en pre-dinner drink i den forventningsfulde atmosfære der normalt præger vente/restaurant-hallen i tiden op til aftenens forestilling begynder. I&S.

Skuespilhuset. I skuespilhuset sad vi og sms’ede med personerne i en blå Lupo på vej op gennem et regnfuldt Jylland og som havde en flytning foran sig. Sms’ende hilsener fra Inge og Steen.

Skuespilhuset. Vel vidende at det regnede i Jylland måtte vi lige forevige det dejlige vejr det var blevet i København sidst på eftermiddagen og sende det til den blå Lupo, så dens passagerer kunne se hvor fint den fulde måne stille og roligt stod på himlen. Mange månefulde hilsener, Inge og Steen.

Admiral Hotel. Nu er livet ikke det værste man har og slet ikke med en dansk Vesterhavsost, en dansk brie-lignende ost og Meyers boller, en flaske østrisk rødvin og svensk vand som tilbehør. Bon appetit! Inge og Steen.

This entry was posted in September 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *