7. august 2012

Excelsior Hotel Ernst, Godmorgen til alle! Hver dag har vi selvfølgelig taget trappen op til 3. sal, og som I kan se på kortet, så er der 85 trin, hver vej, flere gange om dagen. Mange hilsener fra trappemotionisterne.

Hohenzollernbrücken, God formiddag til alle, vi synes ikke at vi nødvendigvis fik forklaret os ordentligt for et par dage siden, med hensyn til hængelåsebroen, men her ser I hængelåsene hænge i 10.000-vis… De kærligste hilsner fra os, som nu også har en hængelås hængende.

Rhinen. Vi valgte at tage en bådtur på Rhinen, vi troede at vi kun skulle sidde sammen med turister, det gjorde vi hovedsagelig også, mange turisthilsener fra os på kortet.

Kære alle. Her ser I bygning, der iflg. skibets turistguide skal ligne en båd. Den har vi planlagt at gå ind i, så vi går fra borde et lille stykke længere oppe ad floden. På gensyn, Inge og Steen

Chokolademuseet Köln. Hej igen, nu er vi kommet indenfor i bygningen som er et museum for chokolade, og i denne ånd fik vi sammen med billetten udleveret 1 stykke chokolade hver. Museet var propfuldt, og vi kan ikke anbefale det for sådan nogle som os. Måske for skolebørn i følgeskab med læreren, for det var meget orienteret for denne målgruppe. Der var mere at læse end at se, og hvis man vil vide alt om kakaobønner, kan man lige så godt købe en bog og læse den i fred og ro uden mylderet og den tætte atmosfære. Hilsner fra Lindt museet, Inge og Steen

Kære læsere. Mens vi ventede på at næste båd kom, havde vi lige tid til en kop kaffe og nu når vi var i chokolademuseet tænkte vi at “en lille bid til kaffen” skulle være noget med chokolade. Inge og Steen

Hej igen, vi fandt da også noget fristende på menukortet! I&S

Kære alle. Her ser I isen, og tro os at den var helt fantastisk. Den kan anbefales! Mange chokoladeishilsener, Inge og Steen.

Kære venner, Dette postkort viser et tilfreds ægtepar der skal nå at spise den store portion is inden næste skib kommer. Der er kun 10 minutter til det lægger til lidt henne ad kajen, så vi sender en hurtig hilsen og spiser færdig. I&S.

Ombord på “Rheinland” i modvind. Vi fortsatte rundsejladsen efter vores stop-over ved chokolademuseet. Den førte os længere op ad Rhinen og vendte ved Rodenkirchen og sejlede tilbage til Køln med strømmen – meget hurtigere end den havde tøffet op ad floden før. Med modvindsfrisurehilsner fra dæk 2. Inge & Steen.

Domschatzkammer. Kære Alle, Vi var et par gange gået forbi indgangen til Domschatzkammer i domkirkens side. Dagen var ikke omme endnu, så der besluttede vi at gå ind for at se hvad kammeret gemte. KH Inge og Steen.

I dybet under domkirken. Kære læsere, Vi var stadig godt mætte af chokoladeisen og tilhørende flødeskum, men det åndelige havde det været lidt småt med. Men vi må sige at her i dybet under hvælvingerne og mellem de gamle mure fik vi fuld kompensation. Udstillingerne var eksemplarisk godt sat op og belyst, dækkede 8-900 års indsamling af relikvier, ceremonielle genstande fra kirken samt en særudstilling med lignende sager fra domkirken i Hildesheim. Berigede hilsner fra os.

Gaffel am Dom. Godaften venner. Uden mad og drikke dur heltene ikke, så selv om vi om aftenen stadig var åndeligt mætte begyndte maven at markere sin tomhed. Vi søgte derfor ind hos naboen, et Brau- und Wirtschaft ved navn “Gaffel am Dom”. Postkortet her viser kun 20% af lokalet, som stort set var fuldt. Da det var et bryghus var der kun deres øl “Gaffel Kölsch”, samt vin at få. 95% drak øl. Alt i alt udmærket, fin oplevelse i meget HØJT støjniveau! Øl- og vinhilsen fra os.

Gaffel am Dom. Vi besluttede at kigge spisekortet igennem for vi bemærkede at de fleste spiste derinde. Postkortet her viser kun en side i et omfattende udvalg af regionale retter, nemlig den med de sæsonbetonede der lige nu er præget af kantarellerne. Hilsen fra os.

Hej igen. Steen valgte Elsässer Flammkuchen mit Pfifferlingen, Schmadn, Zwibeln und Speck. Velbekomme!

Hejsa. Inge valgte Bandnudeln mit Pfifferlinge im Rahm und Parmesanschnee. Veltilfredse madhilsner fra os i “Gaffel am Dom”.

Konzert im Dom. Godaften læsere. Vi havde set at der skulle afholdes koncert kl. 8 om aftenen, men ved forespørgsel tidligere om hvornår man skulle være der for at få siddeplads fik vi at vide at det var 1 time før. Det passede ikke i vores planer, så vi opgav. Alligevel gik vi den lille omvej fra nabohuset “Gaffel am Dom” over til domkirken ved 8-tiden, for lige at kigge ind og se hvordan det så ud. Døren var låst! Unverschämt! Og vi var ikke de eneste og vi stod og småsnakkede med de andre. Men efter 5 minutter blev døren lukket op på klem for at en turist kunne komme ud, og så gled vi alle med ind. Der var ikke en eneste siddeplads tilbage så vi holdt os i bagerste hjørne af domkirken. Folk sad på knælebrættet på bagsiden af de bagerste bænke eller langs murene eller lænede sig op ad søjler, etc. Musikken og siddekomforten gjorde at vi kun kunne holde ud en lille times tid. De bedste aftenhilsner fra Inge og Steen.

This entry was posted in August 2012. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *