5. november 2011 – Om eftermiddagen

Vi har jo naturligt nok anskaffet os et bykort, eller mere præcist et kort over nærområdet. Der var afmærket fodgængerzoner og shopping malls, og dem udforskede vi efter en lille kaffepause med særdeles lækre og meget lette kager til, så lette var de, at vi senere spekulerede hvad de havde brugt i stedet for fløde og smør. Vi har ikke svaret endnu.

Men det har vi derimod mht. de shopping malls. Det er stort set en lang sammenhængende butiksarkade og i 3 områder går de op i flere etager. Underetagen, som er den sammenbindende ”trafikåre” er mest præget af spisesteder, som sandsynligvis betjener kontorbygningerne i området. Tendensen var at det helst skulle være europæisk præget, gerne fransk og ofte italiensk. Vi lagde naturligvis specielt mærke til en thesalon ”Le salon de Nina’s” og tænkte på en speciel person.

Vi kiggede indenfor i en porcelænsbutik, de havde ikke kongeligt, men kejserligt porcelæn. Det var meget imponerende.

Vi lagde mærke til at der var mange japanere, men det ved nærmere eftertanke heller ikke så underligt. Hvad der var uvant var at de alle var meget høflige, smilende og betænksomme. Og det var ikke kun fordi vi ikke lignede dem, de var det også over for hinanden.

Henne for enden af den sammenbindende trafikåre gik vi op på 1 etage og tog turen tilbage. På den etage kommer man ud i det fri en gang imellem, og her var det at vi et sted hørte musik og en person tale uafbrudt i mikrofon. Ved nærmere eftersyn var det en jonglør der med brændende fakler og spøg og skæmt underholdt folk, som havde sat sig på trapperne omkring. Det kunne virke som et lille amfiteater, og der var helt fuldt. Det var meget sjovt at sidde og kigge på, og fyren var dygtig. Hans sidste nummer var på en høj ethjulet cykel at jonglere med en brændende fakkel, en kniv på størrelse på en arabisk eventyrsabel og et æble. Nummeret endte med at æblet blev spiddet på kniven, som endte balancerende på hans hage medens han holdt faklen i hånden. Så var forestillingen forbi, folk klappede og sendte børnene hen med penge til ham.

Imedens var der et fly ovenover som lavede luftakrobatik med en lang røgsøjle efter sig. Der var så meget underholdning at vi ikke faldt i søvn. Vi fortsatte til enden af arkaden, hvor vores hotel er direkte forbundet til indkøbsgaden. Her blev vi af kæmpestore lysdekorerede juletræer mindet om at julen nærmer sig.

Indenfor stod hotellet ikke tilbage…

This entry was posted in Japan 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *