5. november 2011 – Højteknologi i vådområdet

Vi må lige dele en lille oplevelse med jer – sådan på grænsen til intimsfæren. Efter turen fra lufthavnen til hotellet og spadsereturen medens vi ventede på at værelset blev ledigt, var det forventeligt at den naturlige pause trængte sig på. Derfor var det første efter at kufferterne var bragt ind og conciergen havde vist os til rette at opsøge toilettet. Her er var hvad der mødte os.

En komfortindretning i de højere lag med betjeningspanel i højre side, som vi lige kan gå igennem.

Fra venstre: den orange knap afbryder enhver funktion, knappen med et W-lignende symbol starter numsevasken med komfortabelt varmt vand og en overraskende præcision, knappen med damen på toppen af et springvand er bidetfunktionen, + og – knappen justerer vandtrykket, og yderst til højre kan sædevarme og deodorantfunktion slås til og fra.

Så når man sætter sig for at forrette det der skal forrettes, kommer overraskelsen ved et opvarmet bræt samtidig med overraskelsen over at vandet begynder at fosse ned i toilettet, for at man ikke kan høre at der tisses. Det lærte vi allerede på vores første tur for 25 år siden, at det var japanere ikke så glade for hvis man kunne. Det er de stadig væk ikke, kan vi forstå.

Skal der afleveres noget mere substantielt og det er efter en lang rejse må det indrømmes at numsevaskefunktionen er yderst komfortabel. Steen kunne ikke lade være at prøve. Inge fortæller at der lød overraskende brøl og megen grinen derude fra og at hun dermed var klar over at der blev afprøvet diverse funktioner.

Toiletrullen bør ikke forbigås. Værelsesplejeren sørger hver dag for at der er 2 fulde ruller. Hvor de trekvart- og halvfulde ender henne er uvist. Rullerne tiltrak lige i begyndelsen lidt opmærksomhed idet afstanden mellem ark-perforeringerne er omtrent 2 gange den vi i Europa er vant til.

Det efterlader spørgsmålet: Hvem fastsætter standarderne for arklængderne på toiletruller? I Europa og USA kan vi afrive en 2-3 eller 4 stykker ad gangen – afhængig af vores miljøbevidsthed. Her kan vi feks. ikke afrive hvad der svarer til 3 stykker i Europa, men kun hvad der svarer til 2 eller 4 stykker. Apropos miljøbevidsthed, så lå der i badeværelset en grøn plastikmønt.

Den kan man aflevere i receptionen, hvis man ikke vil have rene håndklæder dagligt. Vores ligger meget godt i badeværelset.

This entry was posted in Japan 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *