13. maj 2018

Klokken er lidt over 6. Det bliver en tour-de-force-dag idag! Copenhagen Marathon. Vores tour-de-force havde kun indirekte noget med marathonløbet at gøre, nemlig alle de gener, det medførte i den indre by i form af manglende taxier på de normale holdepladser, spærrede gader, og alt for mange ekstra personer i byen. Vi valgte selv at sørge for at komme til hovedbanegården, så vi checkede tidligt ud, trillede vores kufferter op til Emmerys og spiste morgenmad der.

Der var meget fredeligt i byen på dette søndags-tidspunkt, hvor vi trillede vores kufferter hen ad strøget.

Også på Rådhuspladsen var der – bortset fra denne gruppe – en stemning som i “Palle alene i Verden”. På vej over pladsen kom vi i tanker om, at DSB’s lounge på Hovedbane-gården utroligt nok lukker sin lounge om søndagen – og det var netop søndag i dag – og vi ville være der 1:30 timer i god tid! Vi gik hurtigere end google havde regnet med

Så vi endte på en 7-11 kaffebar i den anden ende af banegårdshallen. Her kunne vi så sidde på hønse-pinde og afvente togets afgang. Og når man ikke sidder i loungen, så må man selv opsøge et toilet et eller andet andet sted. Inge fandt et betalingstoilet, hun kunne benytte formedelst 5 kr. De penge var vist givet godt ud, for der var vist rent. Ja, Inge roste det, så det prøvede jeg også. Inge, som ventede udenfor med kufferterne, troede, at jeg var faldet i toilettet, for hun syntes, at det varede meget længe 

Der var nogen forvirring omkring vores tog og dets afgang. Der stod, at destinationen var Ålborg. Det viste sig, at toget deler sig undervejs, men der kunne godt være skrevet Struer/Ålborg.
Og toget kom afsted med 20 minutters forsinkelse, der var sket en ulykke på en station og togene kunne kun passere forbi i 1 spor i stedet for normalt 2. Og det var en meget, meget varm togtur. Vi spurgte DSB-manden/damen om air-condition-anlægget var brudt ned. Nej, det var det ikke, men anlægget havde kun en begrænset effekt i det den kun kunne køle 5 grader mere ned end temperaturen var udenfor.
Vi var selvforplejende i og med, at vi fra Emmerys medbragte boller med ost og test-vindende hindbærsnitter. Kaffe og vand fik vi af DSB.
Og, som Inge sagde, det er dejligt at være ligeglad med, om vi kommer forsinket til Struer eller ej 

This entry was posted in København maj 2018. Bookmark the permalink.