7. marts 2017

I dagens anledning var den lille fødselsdagsdreng traditionsmæssigt fremme med flaget. I dag skal vi til Aabenraa for et par dage, men det ændrer dog ikke morgenens rutiner eller Inges gåtur på anden måde end, at hun må gøre den halvt så lang som normalt.

Vi kørte hjemmefra ved 9-tiden, så vi kunne være ved en stof- og hobbybutik ved dens åbningstid kl. 10:00. En butik som Inge havde fået anbefalet. Vi var der 2 minutter i god tid og præcis klokken 10:00 tog Inge i døren for at gå ind. Men den var låst. Det forblev den med at være indtil jeg bankede på ruden og ved tegnsprog gjorde personalet opmærksom på, at kunderne ikke kunne komme ind. Damen, der åbnede, forklarede beklagende, at hun troede, at kollegaen havde låst døren op 

Vi havde fået denne café i Brande anbefalet og besluttede at aflægge den et besøg. Det blev næste stop på ruten, fordi genbrugsbutikken i byen var lukket. Det var ellers vores  mening at kigge indenfor der.

Spisekortet så helt rigtigt ud for os, som skulle have en lille bid undervejs til en kop the/kaffe.

Medens vi ventede på den bestilte mad, gik vi rundt i caféen og beundrede malede sten i mange afskygninger. Her et blandt flere X-og-Bolle spil, meget fantasifuldt udført med mus og katte. Jeg spillede det med Inge. Hun havde kattene, og de vandt over musene 

De dekorerede sten skyldes, at en lokal dame hver uge holder “male-på-sten-aftener” her på caféen, og det store antal sten må bekræfte, at der er god søgning til disse aftener. Temaet er altid: “kærlighed og glæde”. Det er meningen at stenene skal fordeles rundt om i byen næste gang, der er street festival i Brande.

På vores bord havde vi en mus. Sådan har jeg aldrig tænkt på at dekorere en sten. Der var meget fantasi udstillet her, og næste gang jeg er på stranden for at samle sten, vil jeg helt sikkert udvide mit “filter”.

Vores lille måltid kom på et bræt. De små snapseglas er fyldt med humus i 2 varianter og så er der husets egen bolle og knækbrød og ost. Det var lige hvad vi havde brug for  En café vi gerne vil anbefale videre.

Udenfor caféen var der en sten, vist nok malet af damen, som afholder de ugentlige “male-på-sten-aftener” inde i caféen…

Brande gør vist meget ud af at markere sig med kunst i det offentlige rum. På vej tilbage til bilen gik vi over torvet og dermed over vindermotivet fra street-art festivallen sidste år. Vi fortsatte ind ad gaden, der går til venstre henne ved det gule hus i baggrunden…

…hvor der på ejendomsmæglerens gavl var malet dette motiv – vinduet er et rigtigt vindue. Ret imponerende, synes jeg.

Turen til Aabenraa forløb uden drama. Det lovede snefald blev ikke til noget og vi kunne køre ad de “gamle” veje derned – altså ikke på motorvej. Vi var der klokken 14:00 som planlagt 

Jeg havde aftalt møde hos Annemi mellem 14:30 og 15:00 og 14:29 fotograferede Inge mig på vej fra Fru Geest med 2 stk. rugbrødstorte i bagagerummet Medens jeg ventede i den lille kø i butikken checkede jeg med Annemi, om jeg skulle tage kaffe med. Nej, det skulle jeg bestemt ikke. Kaffemaskinen var klar til at blive startet!

Jeg var spændt på at se, hvordan renovationen af gulvet i stuerne var endt. Det var en overraskelse, hvor godt det gjorde huset. Og der var ikke længere tæppe over det hele, så der nu tilmed nemmere at holde. Jeg var meget tilfreds med, hvad jeg så, og hvad vigtigere var: Annemi kunne lide det og fortalte, at alle besøgende hos hende var af samme mening.
Rugbrødstorten er her kommet på bordet. Kaffevandet er ved at løbe igennem filteret ude i køkkenet 

Snakken gik fint og jeg var ikke tilbage på hotellet før ved 18-tiden, hvor det var tid til en drink i kælderen. Jeg fik en amerikansk øl. Den smagte udmærket…

…og var en udmærket begyndelse på aftensmåltidet: Gråstenhane, som vi spiste i hotellets restaurant. Og på den måde rundede vi i år min fødselsdag af 

This entry was posted in Aabenraa marts 2017. Bookmark the permalink.