3. november 2016

07:12 tog Inge dette billede. Udsigten  havde ikke ændret sig bemærkelsesværdigt siden vi kom i går 

08:49 var vi på banen igen, nærmere betegnet den gamle hovedvej A10…

…på forretningsrejse til det sædvanlige supermarked i Harrislee. Denne gang skulle jeg have materialer til at lave kransekager. Og ellers var der det sædvanlige: Billedbladet  der giver fjernsynsprogrammerne. Ja, også det kan man få her syd for grænsen! Jeg spurgte, om de havde Flensburger Pils Alkoholfrei. Men der var kun en flaske tilbage, og den var i gammeldags flaske med “patentprop”. Men “det sædvanlige” fra Europas og Sydafrikas vinmarker var der ikke problemer med at få.

Jeg skulle have en blomst af en slags med ud til Annemi om eftermiddagen. Vi var blevet anbefalet en blomsterhandler i Rødekro, så der kørte vi op – og fandt en lille sammenplantning, der var tilfredsstillende og meget velegnet til Annemis lille midlertidige lejlig ude i Bylderup Bov.
Og når vi nu var her, kunne vi jo lige så godt kigge ind hos genbrugsbutikkerne. Inge forreslog også at kigge ind hos Æ Genbrug or at kigge efter et lille krucifix, hun havde bemærket ved sidste besøg. Butikkens nøjagtige placering kunne jeg ikke huske og måtte søge hjælp på nettet. Krucifixet var der desværre ikke længere.

Derfra til genbrugsbutikkerne i Aabenraa. Hos vores foretrukne fandt Inge nogle små figurer lavet i et materiale kaldet Polystone og designet og håndmalet af firmaet Seneca i Hamburg.

Det er disse 3 fyre, vi købte. Billedet her er taget efter at vi kom hjem og fik det svenske el-juletræ sat op.

…og så var det tid til en bid hos Fru Geest – og en kop varm te.

13:52 forlod jeg hotellet med 2 kager fra Fru Geest i bagagerummet. Jeg skulle til møde i Bylderup-Bov. Jeg skulle besøge Annemi i hendes midlertidlige bolig derude.

Imedens jeg kørte derud var Inge ude i Aabenraas travle forretningsverden, hvor forberedelser til julens handel var i fuld gang.

Annemis midlertidige lejlighed var lige ved siden af et plejecenter i Bylderup-Bov. Jeg gik ind ad døren til venstre og drejede derefter til højre og kom hen hvor der er lys inde i den midterste bygning.

Annemi havde kun villet have det nødvendigste med sig, for “jeg skal jo snart hjem” som hun sagde. Det kunne plejepersonalet, der kom for at se til hende, ikke forstå, for hun skulle da også have det rart medens hun var her.

Men vi fik dækket bord og Fru Geests brødtorte kom frem. Annemi var meget tilfreds med gensynet med Brødtorte. Jeg har tidligere haft sådanne kager med til hende. Hun var meget optaget af, hvornår hendes kørekort skal fornyes. Jeg kiggede på det, havde et gæt på, hvilken dato, der var udløbsdatoen, selv om der ingen steder stod “udløbsdato”, “gyldighedsperiode” eller lignende. Det var mig umuligt at google en forklaring til kørekortets forskellige parametre. Så vi snakkede om det, og blev enige om, at hun havde til omkring enden af januar 2017.
Snakken gik godt og de 3 timer jeg tilbragte der forløb umærkeligt.

Jeg kørte tilbage til hotellet i mørke, og vi gik til Fru Geest for at få lidt aftensmad. Den smagte som altid godt, og ved 20-tiden var vi mætte og forlod cafén, som var fint julepyntet.

Inge læste i sin bog og jeg havde en ikke helt løst “Leksikonkryds” fra Information som vi har som prøveabonnement 

20:20 blev dette screen-shot lavet på Inges iPhone. Facebook mente, at vi skulle mindes udstillingen i Yokohama for 5 år siden 

 

This entry was posted in Aabenraa november 2016. Bookmark the permalink.