22. oktober 2015 Tur til Aabenraa

.

20151022_104550 627

Det ligner en bilreklame, men blev egentlig kun knipset for at have et billede fra undervejs sydpå. Denne nye rasteplads på motorvejen blev prøvet af til første “pinkel-pause” og som kultur-input er den nok af begrænset betydning 🙂
Men det er min egen skyld, for  jeg havde ikke lagt noget besøg i kirker eller lign. ind i rejseplanen og pga. det dårlige vejr kørte den hurtigste vej sydpå.

20151022_120850 627

Vi havde dennegang en lille snack med (hjemmebagt bolle og hjemmelavet frikadelle) men det valgte sted lige nord for landegrænsen bød bestemt heller ikke på af de højere æstetiske nydelser.

20151022_165804 627

Indkøbs-mekkaet i Harislee fik jeg desværre ikke et billede af, ej heller bagagerummet, da vi kørte derfra 🙂 I Aabenraa var vi ved 14:00 tiden og kunne få værelset. Pudsigt at se byen fra denne vinkel med Nikolaj kirkens spir på toppen af byens “sky-line”. Hotellet hed Grand Hotel i min barndom og det er første gang, jeg bor her – ja, første gang jeg bor på hotel i byen overhovedet! Nu hedder hotellet Europa…

20151022_164912 627

Jeg kørte hen om lagkagehuset, købte en blåbærtærte og kørte op for at besøge Annemi, vores gamle nabo, da vi boede på 3. sal her i Solgården. Dobbeltdøren var ikke hvid den gang, men jeg er sikker på, at den til venstre stadig er til trappegangen opad, og den til højre til kældertrappen. Vi flyttede herfra i 1959 og Annemi vel i 1960’erne – så det er længe siden det naboskab var aktivt, men som hun altid siger, så er det – når vi ses – som om tiden er stået stille siden dengang 🙂

20151022_184122 627

Inge havde, i en pause i sine eftermiddagsaktiviteter, været på café, og den kan ligge på det sted i bunden af en lille gyde, der støder til Ramsherred, hvor Arne havde sin konsultation tilbage i 1950’erne. I baggrunden til højre på kortet ses taget på Kinoteateret (tror jeg, det er) som er nabo til hotellet, hvor vi bor. Da jeg var dreng, hed hotellet “Grand Hotel”, og jeg husker nogle ganske få gange, hvor familien var på restaurant der – til “højt belagt smørrebrød”. Ellers kom vi der ikke.
Men nu endte Inge og jeg med at tage en drink i kælder-pubben, som i min ungdom hed “de 3 makreller”, og spise ovenpå i restauranten. Der var bla. fasanbryst på menuen, og den var udmærket – vinen ligeså.
Vi skulle herefter sove på hotel i Aabenraa – for første gang 🙂

 

This entry was posted in Aabenraa oktober 2015. Bookmark the permalink.