10. april 2015

3029

Ved 1-tiden var vi på arkivet, i kælderen under biblioteket – det er der også andre der, men de er udstoppede, så de forstyrrer på ingen måde 🙂

3077

Pudsigt nok, nu da datoen i går var 9. april, faldt jeg over dette billed i Thisted Amts Tidende fra den 22. august 1963. Vi, der er fra Aabenraa ved, at disse 3 soldater havde taget opstilling på Flensborgvej i Aabenraa over for bilfirmaet I. M. Jensen. Journalisten som skrev en artikel om den 22. august 1943, hvor flåden blev sænket af eget mandskab, havde til sin indledning brug for billeder fra begyndelsen af besættelstiden. Han har fundet dette, hvilket datomæssigt var korrekt til hans artikel, men hvordan han fik det placeret på havnen i Nyborg, har jeg ikke regnet ud endnu 

3080Hos Hjalmar hentede Inge avisen frem og læste en artikel op for ham. Den drejde sig om et nyligt dødsfald i Boddum, hvor det tog ca. 35 minutter før ambulancen kom, og det satte blus under diskussionen om der er nok ambulancetransport til rådighed, og allerførst om, hvorfor danske ambulancehelikoptere ikke må flyve i mørke, når vores nabolande ikke har et problem med det.

3090

Normalt, som Livet Undervejs kan dokumentere, fotograferer jeg aftensmaden inden jeg stikker gaflen i den. Men i aften havde vi ventet en lille halv time  før den blev serveret, så sulten har evt. taget over. Det var en dampende varm, nylavet ovnbagt lyssej med muslinger, grønne asparges og en drøm af en sovs til. Det var først da monogrammet kom til syne, at forsømmelsen gik op for mig. Inden vi forlod bordet var tallerkenen skinnende ren.

3093

Inden vi på køkkenrunden nåede frem til kokken bag vores absolut dejlige aftensmad, fortalte vi, at det at Nikolaj havde fortalt at det var Azra, som havde lavet den, var en mægtig god idé, for det forbinder på en  personlig måde restaurantgæsterne med den, der tryller i  køkkenet. Vi foreslog, at det skulle de tage at gøre til en vane.

3100

Fremme ved komfuret gik snakken videre, inkl. om den ovennævnte idé. Køkkenet her er, når vi kigger forbi for at sige tak for mad, et samtalekøkken i ordets egentlige betydning.

3113

Hotellet abonnerer på “Nordjydske”, men jeg fandt ingen udgave for den 9. april, så jeg må nøjes med dagens forside, for at vise, at der også nord for Limfjorden blev vist dagen i går respekt.

 

This entry was posted in Hurup marts-april 2015. Bookmark the permalink.