16. april 2015

3482

Knipset 07:24 fra mit værelse. Væddeløbsbanen i baggrunden. Jeg boede øverst, oppe under taget, som soldaten i “Fyrtøjet” efter at han havde mistet sin formue  – men der var roligt, og det havde jeg bedt om.

5877

09:15 så der sådan ud oppe hos Mary på stranden ved Agger. Lidt mere barskt end hos mig i Chantilly.

9275

Et kvarter efter at Inge havde hilst på Mary, gik jeg på posthuset og lavede adresseændring til omdirigering af post (det kunne jeg kun gøre for mig selv, selv om jeg havde kopi af Inges ID. Hvis hun også skulle have omdirigeret sin post, skulle hun rejse til Frankrig for at få det gjort!). Derefter gik jeg hen på PB-tanken for at aflevere vores box til TV og internet. Her rækker tankpasseren mig min kvittering, hvilket skal vise sig senere at være særdeles nyttig, idet Orange sendte mig et brev om at jeg skulle returnere grejet, og hvis jeg ikke gjorde det, så ville de fakturere 300 €.

9278

I bunden af Avenue Marie Amélie mødte jeg en flok jockeys på vej tilbage til stalden efter at have trænet heste i skoven. Tænkte på, hvornår jeg mon ser det igen, for i morgen tidlig flyver jeg til Danmark. Efter det rædselsfulde måltid i aftes besluttede jeg mig til at spise på Il Gritti (til venstre i billedet) i aften.

9282

Foråret eksploderer i Chantilly, siger Inge. Det er kirsebærtræet i vores park et godt eksempel på, for der gik kun 2 dage fra antydning af knopper til fuldt udsprunget træ!

5879

4 minutter senere tog Inge dette billede oppe på Agger Tange.

9283

…og 5 minutter opdagede jeg, at flyttefolkene havde glemt vores 3 måtter. Min sidste check-runde var altså ikke 100% effektiv 🙂

5885

… og så venter Inge og hele Danmark på, at Dronningen træder frem på balkonen og lader sig hylde i anledning af 75-års dagen.

5886

Majestæten skuffede ikke! I det hele taget har hun udstrålet en glad energi i de senere dage, der har overrasket mig, for der er jo arrangement efter arrangement – og prinsgemalen har trukket sig tilbage i skyggen af influenza.

9284

En pause i min rengøring af lejligheden benyttede jeg til at hente “erkendtligheder” til naboerne og viceværten.

5892

Imedens fulgte Inge begivenhederne i København…

9298

…og jeg følte på et vist tidspunkt både sult og tørst, så jeg besluttede mig for lunch hos Il Gritti. Mine jeans var på det tidspunkt slidt igennem på de ene knæ, så jeg undskyldte min fremtoning for værtinden, men hun smilede bare og bød mig velkommen og inviterede mig til at sidde i haven.

5913

Da Inge kom hen på Åbakken, bemærkede hun at flaget var oppe og tænkte på, hvem af beboerne der mon havde fødselsdag i dag. Men der flagedes i anledning af Majestæten. Inge spurgte Hjalmar om han havde været oppe til den fælles formiddagskaffe i dag, hvortil han svarede, at det gad han ikke, for han var jo ikke inviteret til festen på Amalienborg men han fik så at vi vide at ifølge fødselsdagstraditionen på Åbakken gav Margrethe flødeboller og så gik han derop….

9304

Et kvarter over 5 følte jeg, at jeg var ved vejs ende mht. rengøring.

9306

Der var ikke mange nullermænd tilbage, og jeg begyndte at glæde mig til en gang aftensmad.

5914

Ved 7-tiden fik Inge bragt en kold fiskeanretning over på suiten. Den er afsindig god med mange smagsvarianter.

9310

Nogenlunde samtidig satte jeg mig tilrette hos Il Gritti…

9311

…og fik også et velsmagende måltid.

5919

Aftenen faldt på oppe i Hurup. Hos mig var der her ved 20:30 tiden ikke så  lyst…

5927

… men begge fulgte vi med i festlighederne i Danmark. Som at være der selv – via TV for Inge og via iPhone for mig 🙂

9315-2

… jeg blev kun afbrudt af desserten, en flamberet æbletærte som jeg havde bedt Il Gritti om at berige med en scoop vanilleis 

5943

20:50: Majestæten og de fineste gæster går til bords og den direkte transmission fra Fredensborg Slot sluttede.

3484

Jeg sagde farvel og tak hos Il Gritti og begav mig tibage til hotellet. I morgen kommer Mr. Cartier allerede 06:30 for at bringe mig til lufthavnen.

This entry was posted in Hurup marts-april 2015. Bookmark the permalink.