2. januar 2015

4090-2

Morgenen passede fint med det forudsete vejrlig. Gråt, vådt og blæsende.

9019

Det er rejsedag idag – fra København til Hurup. Første etape var fra Admiralen til biludlejningsfirmaet på Gl. Kongevej. Her er vi i en central københavnsk scene, nemlig med hovedbanegården til venstre og Tivoli til højre.

9021

Vi kom dertil i god tid, så alt papirformularerne blev udfyldt uden stress, og bilen var klar 10 min efter aftalt tid. En forsinkelse til at overkomme, når vi havde godt 400 km at køre.
Taxien kunne lige have vores 4 kufferter og håndbagage. Nu var det spændende, hvordan en Renault Captur ville klare det.

9031

Captur’en kunne klare bagagen – med bagsæderne klappet ned, altså – og så gik det i strid modvind, nærmest storm og kuling deruda’. Først over Storebæltsbroen…

9052

…så over Lillebæltsbroen…

9054

…så over Vejle Fjord broen…

9060

…regnbuer havde vi mange af undervejs. Her lidt nord for Vejle…

9065…og her længre oppe ad Herning-motorvejen.

9076

Nedbør manglede heller ikke. Her ved indkørslen til Struer – vores kommende hjemby – var der dog lyst at se over Thyholm.

9081

Og endnu en bro – den sidste i rækken – broen over Oddesund. Godt vi kunne tage den, for der var virkelig gang i den i Limfjorden.
Møgvejret til trods kom vi godt frem, uden uheld af nogen art, ingen køre-hjem-fra-juleferie-trafik (måske fordi vi kørte i dag og ikke i morgen eller overmorgen) og når enden er god, er alting godt, som ordsproget siger.

9097

Vi tog hen på Åbakken og fandt Hjalmar siddende i entréen og kunne glæde os over hans markant forbedrede humør og livslyst. Det var godt at opleve. Han havde lige tømt postkassen, og der var minsandten et af postkortene skrevet i Hinterzarten. Postkortene har medvirket til, at han fik gang i bentøjet igen, og set fra den vinkel er det godt at postkasserne er helt oppe i entréen og ikke bringes ud til hver lejlighed.

4099

Der blev mere at glæde sig over senere på dagen, nemlig den dejlige aftensmad – stegt laks på en seng af dampet spidskål og bagt persillerod på siden, kartofler og dildsovs til – og en tår af den hvide italienske!

This entry was posted in Hurup januar 2015. Bookmark the permalink.