9. januar 2015

9256-2Struer-Thisted banen er ensporet, så togene  må “synkronisere” ved stationerne for ikke at kollidere ude på linien. Af en eller anden grund vælger Arriva at gøre dette i Hurup mellem klokken 05:00 og 05:30, og i hele perioden brummer deres diesel-elektriske motorer hen over Jernbanegade og parkeringspladsen og ind gennem vores åbne dør til den franske balkon. Det tager nogle besøg her, før man vænner sig til det – og så ved man, at der er tid nok til en time på den anden side 🙂

9291

Lejlighedsprojektet pressede på for at bestemme lamper, bla. over køkkenbordet. Denne er en jeg kom forbi på min lange vej gennem en stabel af kataloger, som vi havde lånt i byens førende møbelforretning. Man skulle tro, at designeren i dette tilfælde har tænkt på en speciel kundegruppe: folk i elektronik-branchen!

9287

…og der skulle tages stilling til loftsmontering eller fritstående lyskilder – og meget andet. Jeg følte mig lidt hjælpeløs en gang imellem, for hvad vil virke bedst set både fra æstetiske og funktionelle synspunkter.

9302-2

Omkring klokken halv fire tog vi på Åbakken. Inge diskuterer den lokale avis med Hjalmar.

9303

Hjalmar havde stadig lys i juletræet, hvilket i denne mørke tid er fuldt forståeligt, og man må sige, at hans el-installation er meget solid, for den har klaret mange stormfulde vejrlig og når træet ved roligere vejr rejses på fod igen, så stråler det hele som da det blev sat op før jul.

9326

Dramaet i Paris var ikke slut endnu, men i TV2’s dækning af begivenhederne fornemmede vi at det var ved at kulminere. Scenen her er ved det jødiske supermarked, hvor en medsammensvoren til de 2 andre gemte sig bag en gruppe gidsler. Politiet er vist lige gået ind…

9328

…og 6 minutter senere meddeltes det, at gidseldramaet var slut. Hvad det havde kostet i menneskeliv var endnu ikke klart, men i alle europæiske medier blev det betragtet som en success.

9337

Med en plantegning over lejligheden diskuterer Inge med kokkene på sin runde i køkkenet efter aftensmaden. Den var i aften en ordentlig rejemad med hvid dip-sauce til.
Hvis jeg ikke husker helt galt, så blev gidseldramaet i Paris også vendt ved den lejlighed. Der er altid nok at snakke om i det køkken…

 

 

This entry was posted in Hurup januar 2015. Bookmark the permalink.