1. januar 2015

8946

Omkring 9:30 så nytårets morgen sådan ud. Ganske fredeligt.

4068

Det var der også i restauranten, da vi kom. Af erfaring ved vi, at køen af morgensultne hotelgæster øges exponentielt mellem 9:00 og 10:00, så den havde vi  hermed undgået. En rød rose pyntede på hvert bord.

1206 Rolands fødselsdagskage

Ca. 10:30 kom en email fra Roland med et vedhæftet billede af den fødselsdagskage, som Katy’s veninde havde lavet til ham. Ligheden med hans gule Caterham er slående 

8803

Vi var avancerede og havde i går købt billetter over nettet, så køen i Imperial Bio i eftermiddag kunne springes over. Vi havde en tradition at leve op til, nemlig den at se en Hobbitfilm i jule/nytårs-perioden. Da denne tradition blev grundlagt var Roland med, og det var vældig hyggeligt, og da temaet er underholdende og interessant realiseret, har vi fulgt den op. Billet-systemet valgte de 2 grønne pladser for os, og de viste sig at være meget komfortable, for der var flere meters benplads, og dermed ingen foran, som kunne genere udsynet til det store lærred.

8952

Forestillingen startede 14:30. Vi besluttede at spadsere til biografen og tage en kop kaffe og lidt til på vejen derhen, så allerede 12:30 var vi undervejs. Inden længe så vi denne postkasse, der havde haft en hård nat. En postfunktionær havde netop tømt den for, hvad der måtte være efterladt af afbrændt krudt og andet.

8955

Vi bemærkede en butik i kæden “Lagkagehuset” på Strøget. De laver normalt gode sager, fra boller til kager, så der drejede vi ind.

4070

Jeg købte ind. Jeg bad damen om at lave en bolle med ost. Hun spurgte, hvilken bolle der skulle bruges og pegede på en kurv med forskellige. Jeg valgte müsliboller, hvis ydre ikke forrådte, at der gemte sig rosiner inden i – men det gjorde de! Well, Inge tog det pænt, selv om hun ikke bryder sig om rosiner i brød, og sandsynligvis slet ikke under ost.
Det var meget afvekslende at kigge ud på forbipasserende på Strøget. Mange typer, mange aldre og mange nationer var repræsenteret der.

8962Vi var ikke de eneste, som følte behov for en bid. “Mia’s Foderbræt’ på Rådhuspladsen havde god søgning!

Pano Rådhuspladsen. 2jpg

Ellers lå pladsen roligt hen med sine resterende glasskår fra nattens rabalder, hvis efterladenskaber ellers var fjernet helt. Københavnerne og turister samles gerne her ved midnatstide nytårsaften, mange af dem godt beduggede og blandt dem nogle med lommerne fulde af fyrværkeri.

8971Imperial Bio ligger stort set midt i dette billede. S = Vesterport Station.

4074

Når man er i god tid, så har man også tid til at forberede sig på en 3 timers forestilling. På dametoilettet fandt Inge et kreativt indslag. Jeg var ikke så observant på herretoilettet .

8974Overraskelsen var denne gang, at publikum nu om dage underholdes med bingospil via wifi, og vi, som ikke spiller, følger så slagets gang på storskærmen.

8975

Til bingospillet krævedes der ikke 3D-briller. Vi kunne bare læne os tilbage og vente på at den film, vi kom for at se, begyndte.

8983

…og vi fik resultatet: en Hr. Jan Friis havde vundet en halv liter sodavand 

4077

Så blev det endelig alvor. Hobbitten-filmens overskurk set uden 3D-briller, men alligevel en fæl karl helt igennem!

4086-2
På vejen ud af biografen stoppede vi op foran plakaterne og tog denne selfie. Det var en underholdende film, som lod en dør stå åben til et efterfølgende afsnit. Vi får se…

8986Vi spadserede tilbage til hotellet og kom forbi Tivoli. Vi havde dog ikke lyst til at gå indenfor. Det hører en anden årstid til 😉

8990Og så var der Nytårskuren på Amalienborg. Her kommer Joachim med Marie…

8996

…Frederik med Mary…

9013

…og Majestæten og Prinsgemalen.
Som at være der selv!

This entry was posted in Nytår København 2014. Bookmark the permalink.