23. december 2014

8412

Chekede aviserne på vej til morgenbuffetten. Endnu et dødsfald og igen i entertainer-branchen.

8414Scenen her er mere livsbekræftende: En skøn kvinde og smuk udsigt – eller omvendt, begge er lige gode 

8419

På min første runde ved buffetten kunne jeg ikke få øje på Schwarzwälderschinken, den uforlignende, og kompenserede derfor med en ekstra lille lun frikadelle – men lidt senere spurgt Inge mig, om jeg havde set den smukke anretning med skinke. Det havde jeg så 2 sekunder senere, og rundstykket fik dermed rollen som support for 3 af disse tynde, velsmagende skiver.

8462

Hotelavisen lovede godt vejr.

8422

En af dagens almindelige aviser skrev en længere artikel om Udo Jürgens, som døde i går, og Inge henledte min opmærksomhed på en del af en sang, der tilsyneladende var en ledetråd i hans liv. Den kan man vist godt tage ved lære af…

0036Inge kom på sin gåtur forbi en sten med et krucifix. På stenen stod “ES IST VOLLBRACHT” og nedenunder “Gest. v. Familie Faller”.

0040

Inge var oppe på skråningen mod “Windeck”, hvor hun profiterede af udsigten, det gode vejr gav.

0041 pano 2Hun tog en lille serie fotos, der blev til dette panorama…

Pano 3 Windeck 2

…og dette.

0047

Sjældent at Inge tager en selfie, men dette dejlige sted har nok gjort undtagelsen…

8427Valget hos Café Diva blev egnsbestemt – Schwarzwälder Kirschtorte – og ja, vi har været der før i denne ferie, men blandt udvalget i dag, stod denne øverst på scoringslisten.

0056

…og så var der julens Weinprobe, arrangeret af Sommelier Moritz. Det foregik i die Kuck-kuckuhrenstube denne gang. Ganske gemütligt med 13 deltagere og en god dialog mellem smagere og arrangør, og det fine er, at han selv vælger ud og altså ikke repræsenterer et bestemt vinbrug.

8463

Lillejuleaftensmenuen komponerede vi fra 2 af søjlerne i dagens menukort. Vi tog resten af flasken fra i går, så sig ikke, at vi ikke kan holde måde.

0113

Klokken 21 var der den traditionelle sammenkomst i die Kaminhalle omkring en Feuerzangenbowle, fabrikeret af Moritz med hjælp fra køkkenet. Han stod selv for at varme 73% rom og hælde det brændende over sukkertoppen der lå hen over gryden med den varme krydrede vin.
Herrn Erfurht læser muntre julehistorier medens drikken tilberedes. De var meget fornøjelige og bidrog til den gode stemning.

Feuerzangenbowle is a traditional German alcoholic drink for which a rum-soaked sugarloaf is set on fire and drips into mulled wine. It is often part of a Christmas or New Year’s Eve tradition. The name translates literally to fire-tongs punch.The popularity of the drink has been boosted by the 1944 film comedy Die Feuerzangenbowle. It is a traditional drink of some German fraternities, who also call it Krambambuli, as the red colour is reminiscent of a cherry liqueur of that name which was manufactured by the distillery Der Lachs zu Danzig.

Vi havde ikke problemer med at falde i søvn efter vinsmagning, aftensmad og Feuerzangenbowle

This entry was posted in Julen 2014. Bookmark the permalink.