22. august 2014

“I was talking aloud to myself. A habit of the old: they choose the wisest person present to speak to; the long explanations needed by the young are wearying.”

J.R.R. Tolkien

9397

Jeg ved ikke, om morgenhimlen i dag er anderledes end aftenshimlen i går aftes. Jo, selvfølgelig er den det, skyerne står jo ikke stille, de er i bevægelse og sørger hele tiden for forandring…

9404

Nede ved morgenmadsbuffeten bliver vi hver morgen budt god morgen. Det bliver vi nu også af personalet og de andre gæster. De fleste er her flere dage ligsom os, og man kommer til at kende hinanden på en anden måde. Ja, der er også nogle, der var her til jul sidste år, og de kommer igen i år til jul….

9405

Dagens Spruch…

9270

…fik mig til at tænke på denne her. Det er noget, vi kan gøre noget ved. Den hænger på en gang her på hotellet….

9408

Dette kan vi ikke gøre noget ved, men kun bruge til at afgøre hvilket tøj, vi skal tage på, når vi bevæger os udenfor….

9415

Denne plade har jeg før fotograferet, og jeg har måske også brugt den i en blog; men den undrer stadig. “Alles hat seine Zeit” (Prediger 3) kan jeg godt forstå, for det er et citat fra biblen, men “21. maj 1960 – 21 maj 2010” kan jeg ikke helt forstå. Det er to datoer med 50 år imellem.
Men det er også et stykke musik, som Joseph Haydn har skrevet og den tyske tekst kommer her:

Lebe, liebe, trinke, lärme,
kränze dich mit mir
schwärme mit mir,
wenn ich schwärme,
ich bin wieder klug mit dir. 

Det får mig til at gætte på, at nogen har sat den op til deres guldbryllup – men det er rent gætværk…

9416Ellers mødte jeg disse her på min gåtur i dag. De var vældigt interesseret i mig, og jeg nok også i dem, ellers havde jeg vel ikke fotograferet dem..

9420

Ellers var det igen grønne, grønne og smukke Schwarzwald, der betog mig…

9432

Vi gik sammen ned på Diva og forberedte os på juleferien – den er der jo kun 4 måneder til – så vi tog ikke en iskaffe, for det er det for koldt til i julen. Men vi tog en Kaffee Creme, som sort kaffe hedder her i Tyskland, og en let Schwarzwaldertorte – for første gang under dette ophold, og den bør man vil have smagt, inden man forlader Schwarzwald, ikke?

9434Jeg anbefalede Steen at gå med op og se et bygningsværk, der var igang. Jeg har nu fulgt det nogle dage, og jeg syntes han også burde se det. Bemærk hvor små mændene i forhold til træstammerne, og så lange disse stammer er. De er ved at bygge en log cabin, som jeg ikke aner, hvad hedder på dansk.

9437Hvis man kigger godt efter, ser man en meget lille mand til venstre for åbningen i det kommende hus/lade, eller hvad det er. Han er ikke højere end de “mure”, der indtil nu er bygget….

9446Vi var lige en runde i garagen, og bilen er ladet med …? Der er til mange dejlige glas med dråber, der langsomt synkes og efterlader en dejlig smag i munden. Det er vi overbeviste om, for vi har prøvet alle vintyperne, der nu ligger i Daimleren.

9452

Steen slæbte tasker ned i bilen, og derefter gik vi ind i loungen for at få deres dejlige Riesling trocken. Men Steen er jo allerede halvvejs på arbejde, så vi iagttog en muted video over launchen af en Soyuz raket, der skulle bringe 2 Galileo-satelitter op i deres respektive kredsløb. Vi kunne sidde i ro og mag og se, hvor nervøse Steens kollegaer var, mens vi drak vinen og det havde de også grund til at være…

9456Vi fik aftensmad endnu engang og drak resten af vores dejlige vin og vores meget sprudlende vand. Alt skulle drikkes op, da det nu var vores sidste aften her….

9457

Jeg satte mig som sædvanligt ud på altanen og nød endnu en smuk aften her i Schwarzwald.

9460

Da jeg tidligere i dag har fotograferet nogle kreaturer, så tænkte Steen, at denne nyerhvervelse – ialtfald siden sidste jul – skulle foreviges. Denne ko er dog iført Schwarzwalder Dirnl, det havde de andre ikke. Vi må se at få et bedre billede af den næste gang…

9463

…og han legede med bilens navigationsudstyr for at se hvilken rute, vi skulle køre i morgen. Så kunne han drømme om den hele natten og lave ændringer i søvne….

 

This entry was posted in Sommer i Alpelandet 2014. Bookmark the permalink.