21. juli 2014

5313

Morgenstund har guld i mund.

I salmelinjen “Morgenstund har Guld i Mund” findes der en dobbeltmetafor. I de følgende linjer tolkes metaforerne i en sammenligning og i et symbol: “Og Guld betyder Glæde. / Og glædelig er hver en Dag, / som leves til Guds Velbehag”. Ordet “betyder” markerer sammenligningen, og menneskenes liv placeres i relation til Gud. I videre forstand er Gud lyset, morgenen, dagen, der besejrer mørkets dæmoniske magter, og mennesket møder sin dag med glæde og lovsang, lige så vel som Gud skabte med ord og så, at alt var såre godt.

5318

Det blev kun til det jeg kalder den lille rute i dag, den er på 5.5 km eller deromkring. Hvad Steen har ville fotografere her, ved jeg ikke, men det er nok bilen og ikke mig, der drikker en tår vand i det varme vejr…

5321

På Hotel Thinggaard skulle der være guldbryllup og jeg må sige, at det var en af de smukkeste æresporte jeg har set. Der var brugt masser af friske blomster og grønt; men vi skulle nu ikke til guldbryllup i dag.

3875

Os vi skulle til fødselsdag! Det var en 6-års slagsen, og det er den hoppende/svævende pige til venstre, som er fødselaren, nemlig Laura. Lillesøsteren, Linea er blevet 3 for ikke så længe siden, så nu er de store piger, og så duer en lille trambolin ikke mere. Derfor er de blevet begavet med en større, og de hoppede og havde det sjovt og viste alle de kunststykker, som man nu kan når man 3 og 6.

5325

Ingen fødselsdag uden fødselsdagskage. Anne præsenterer en smuk kage, en smuk kage som smagte godt og var dejlig frisk i sommervarmen.

5327

Men inden kage havde vi fået dejlige hjemmebagte boller. Som det ses, så sad hele fødselsdagsselskabet ude på terrassen. Nogle under en parasol, andre var modige og sad i solen – men uanset, hvor vi sad, så smagte det hele dejligt.

5333

Carsten stod for fødselarens ønske-aftensmad nemlig “dreje-rundt-kylling”. Måske var det ikke lige det, det blev kaldt, men noget lignende, og endnu engang må vi sige, at Carsten bare kan det der med fjerkræ og grill. Dertil farfars nyopgravede kartofler, snittede gulerødder og Annes agurkesalat lavet af hjemmeavlede agurker….

3880

Vi kørte Michael ind til Viborg Station – den havde vi ikke set før – og ønskede ham god rejse og god arbejdslyst inden skolen igen begyndte.
Vi kørte tilbage til Hurup med solen i øjenene hele vejen.

This entry was posted in Hurup Juli 2014. Bookmark the permalink.