20. april 2014

Vær velkommen, Herrens år,
og velkommen herhid!
Påskemorgen, da Herren opstod,
da livstræet fæsted i graven rod.
Velkommen, nytår, og velkommen her!

N.F.S. Grundtvig 1849.

Livstræet – Paradis-træet er det evige livs symbol, som Grundtvig her bruger til at forkynde kristendommens paradoks, at livet for den kristne kommer af Jesu død og opstandelse fra graven.

7258

Påskemorgen i Hurup, alt er stille og roligt og det ser ud til at blive en påskedag med pænt vejr.

7262

Hvis man siger at ugen op til påsken er den stille uge, så kan man vist også sige at det er påskedag også – ikke en bil på parkeringspladsen! 2 tog mødes på Hurups banegård, men man ser ikke et menneske…

7264

Vi tog på Åbakken. Der var ikke stille der, for et par oldebørn og 3 børnebørn var på besøg hos E&H. Vi havde bestemt os for at nu skulle de billeder vi havde med til Hjalmar hænges op, og Carsten, den flinke mand, hjalp venligst til og han var dygtig og hurtig og havde det rigtige slag i hammeren så stålsømmene kom tilstrækkeligt ind i muren.

7266

Billederne og Carstens arbejde blev beundret.

7268

Der blev spurgt til og snakket om billederne og der blev forklaret….

7271

Om ting fra fortiden og nutiden… Jow, billeder er gode samtaleemner.

7275

Det blev tid til påskeaftensmaden på Åbakken, og noget glædeligt skete – Elly gik hele vejen derned med roullatoren, dog var det som om hun midtvejs kom i tanker om at hun jo ikke kunne gå, men må så igen hurtigt have glemt det og gik resten af vejen. Miraklernes tid er ikke forbi.

7277

Det halve, hvis ikke det hele, af Hurup sad i haverne og nød det mirakuløst fine påskevejr, og der blev læst historier om prinsesser…

7283

…og når man nu går i ABC-klasse og forbereder sig til nulte, så er det også blevet interessant at skrive. Og hvad er det første vi alle lærer at skrive? Det er vel vores navne, men her gælder det bestemt ikke kun fornavnet, næh, her skal hele navnet med og der var ingen spejlvendte bogstaver!!!

7289

…og når man ikke lige kan huske hvordan et bogstav ser ud, så slår man da bare op i prinsesse-bladet. Jo, et prinsesseblad kan bruges til meget.

7293

Der var også påskemiddag til os med lamme- og rådyrsteg og Steen var så heldig at dele lidt af prinsesse dækkeservietten sammen med en prinsesse. Han var yderligere så heldig at han ikke skulle dele cola’en, men i stedet fik rødvin.

7294

Vi fik foræret en meget flot tegning af en påfugl.

 

Ja, han er her, Guddoms-manden!
Sprængte er nu dødens bånd!
Han er visselig opstanden,…
og hans ord er liv og ånd!
Nu en forårsmorgen skøn
rinder op for os i løn,
og, som påskesalmen klinger,
vokser sjælens fuglevinger.

Grundtvig 1832

Tag det sorte kors af graven.

 

This entry was posted in April 2014. Bookmark the permalink.