12. juni 2013

1678

Allerede i går aftes fotograferede vi dette billede i elevatoren. Heraf kan man se mange ting, at der er vinduer ud af den ene side af elevatoren, tallet 3 lyser spejlvendt, vi er altså på 3. sal og vi ser også hvornår vi kunne få morgenmad, og nå, ja en tegning af komplekset, det er hotellet der er det højeste og sidebygningerne på begge sider er lejlighedskomplekser. Morgenmaden kunne vi se frem til og den var god, meget hollansk, men hvad skulle egentlig være anderledes, vi er jo i Holland……

1683

Vejret var fuldstændig som lovet af meteorologerne, overskyet, men der skulle ikke komme regn i dagens løb, så det lyder jo godt, vandrestøvlerne må hellere komme på fødderne og gps uret på armen. Steen har taget bilnøglerne og er kørt på arbejde…..

1

Ja, nu er Steen kommet til ESTEC, vi har haft en lille diskussion om hvad en “Bedrijvenpark” mon kunne være – om det betyder businesspark eller parkeringsplads. Ved forespørgsel hos en hollænder blev det bekræftet at businesspark var den korrekte oversættelse…

1686

Noget af de første jeg møder på min formiddagstur er et skilt der forklarer hvad vi så i går aftes. Vi havde gættet rigtigt med hensyn til hvad der skete, men her fik vi  at vide at skibet sugede sandet op 10 km fra land.

1688

På et kort over området som hotellet gav mig i går kunne jeg se at der var en cykelsti til Katwijk, og selv om jeg var på gåben tænkte jeg at det ikke kunne skade at gå lidt hen ad den rute og se hvad det var. Ude til venstre ses et kort og i det gule område ses et par veje, den ene er cykelstien, den anden en fodgængersti. Billedet til højre viser lidt af landskabet, og selvfølgelig også hvad de er mest stolte over gror og lever i området.

1687

Fodgængernes sti til venstre og cykelstien til højre, meeeennnn cykelstien var meget mere jævn, den var “glattet ud” hvor fodgængerne/løberne skulle have anderledes motion. Der var mange cyklister af alle slags som racere/motionister/terraincyklere/almindelige hyggecyklere, og der var mange til bens af alle slags som joggere/løbere/vandrere/hundeluftere/hyggegængere etc.

1690

Jeg gik helt til Katwijk, men der var det nu ikke særlig inspirende at være. Katte vigen, nej kat betyder nok noget helt andet og jeg så heller ingen katte…

1691

Jeg drejede mig 180 grader for at gå tilbage, og det var da meget mere sympatisk, ikke?

1692

Holland er kendt for sine blomster, nok mest for sine tulipaner, men her ude i vildnisset var der fuldt af blomster. Dette dårlige telefonbillede viser et typisk billede af hvad jeg så violer/stedmødre, liljekonvaller og bagerst nogle lavtvoksende hunderoser af en slags….

1693

Tilbage i Noordwijk igen blev jeg mødt af denne statue, en statue er det måske ikke, men hvorfor egentlig ikke? Mågen er velplaceret på en flagstang-lignede dims og det er vel tit og ofte sådan vi ser måger i bymiljøer ved havet.

1694

Jeg gik videre i byområdet omkring hotellet der hedder De Zuid og kom forbi dette mindesmærke. Det var et mindesmærke for de jøder fra byen, der mistede livet på tragisk vis i koncentrationslejre under anden verdenskrig.

1707

Jeg kunne ikke dy mig for at gå en omvej mere tilbage til hotellet, nemlig ned om stranden og der var stadig mange måger og jeg kunne se at nu skulle strandindpumpningsanlægget holde flyttedag. Men nu begyndte der at drysse lidt væde ned fra himlen, så jeg gik tilbage til hotellet, jeg trængte også til en mundfuld vand….

1709

Her ses Huis ter Duin og vi kan jo alle lidt hollandsk så vi ved at det betyder “huset i klitterne”, og det er jo egentlig et godt navn. Hotellet er det beigefarvede midt i med flaget på toppen og bygningerne på begge sider er lejlighederboliger som jeg beskrev ovenfor ved første billede og tegningen af det. Der er store hjulspor i sandet, der sker noget….

1716

Ja, der skete noget neden for vores hotel. Hele rørsystemet bliver flyttet og man kan tydelig se det på fotoet, og ja så småregner det også, men det kan I ikke se…

1712

Det lysner i horisonten og nu er rørsystemet ved at være på plads, man kan se at røret er hevet ind på stranden.

1722

Det småregner ikke mere og nu bliver der også pumpet sand ind på stranden.

1723

Det måtte jeg ned og se på.

1737

Mågerne bliver da mætte endnu engang.

1741

Her er et par andre måger, nå, nej det er nogle der har sjov med drager og vandet. De er nok ikke så interesserede i det med at pumpe sand ind, for der kan de jo ikke surfe pga. rørene.

2a

Steen sidder sammen med alle de andre og snakker og kigger på computerskærm, men det ser da ud til at være en behagelig stemning, men hvad ved jeg….

1743

Mig, jeg har en aftale på en Kapsalon. Kap må betyde at klippe, men det var et årstid siden jeg sidst havde fået klippet håret, så det trængte vistnok. At fotografiet kunne have været bedre det er en hel anden historie.

1745

Ovenpå den årlige klipning var jeg gået tilbage til hotellet, jeg har ikke fået regnfrakke med og da det småregnede tænkte jeg mere på kaffe end en gå tur….Hotellet har en klovne stemning, dvs der er klovne overalt på alle malerier forneden og her ses i baggrunden en glad snurrende klovn med violin i hånden.

1746

Her ses jeg med mit nye hår, men det er vist ikke den store forandring, på en italiensk restaurant. Restauranten var en Steen kendte, da han har været her flere gange med sine kollegaer, jeg fik en rigtig margaritta, sådan staves det ikke, men med 4 italienske oste på, den var god, Steen fik en med noget fiskemad på. Deres brød var ikke noget at råbe hurra for…

1747

Her et godt rystet billede af de to pizzaer men at lægge mærke til er at der er blåskimmel ost på min og Steens fiske eller var det kun skaldyr…

1754

Det var begyndt at regne og indimellem kom der godt med dråber ned, mens vi spiste, men vi havde været forudseende og havde lånt en paraply på hotellet.

1757

Sådan gik vi tilbage til hotellet langs promenaden i Noordwijk-Binnen og jeg endte med at have flyttet fødderne 19 komma et eller andet kilometer i dag.

1764

Mens jeg flittig sad og skrev blog, hentede Steen kikkerten i bilen og prøvede med telefonen at tage et billede af sandpumpeskibet…

1770

Det er det skib der ligger ude på havet. Vi havde også en diskussion om det er Vesterhavet eller Kanalen vi ser på, og om hvorledes vandområder deles op, sikkert ligesom land, men ser man nogenside kort med streger på men det er nok noget søulke ved mere om end landkrabber.

 

This entry was posted in Juni 2013. Bookmark the permalink.