7. maj 2013

3089

Den sædvanlige morgenfotograf sov for længe til at komme op og fotografere en smuk morgenhimmel, men da det ikke kunne ændres måtte “rigshunden” stå for skud, og den havde da også været en flink hund natten lang, den havde  og med sin bagdel forhindret døren i at gå i. Prisværdigt for vi nyder at sove med den friske luft, som dog har været lidt meget landlig – læs gyllet – de sidste på dage.

3093

Efter morgenmåltid og besøg på Åbakken, hvor der ingen var hjemme besluttede vi os for en lille gåtur inden fiskeindkøb i Vorupør. På vores vej i klitplantagen og på Danmarks varmeste dag i år kunne vi se at “kravlet” havde travlt med at komme frem i lyset og med at gøre sig klar til hvad de nu skulle gøre i løbet af deres livscyklus – som måske ikke drejer sig om mere end nogle måneder i 2013.

3094

For “kravlet” var det en dejlig dag. De kom frem i lyset, men for os andre med en længere livscyklus kan man sige at det var varmt og at vi nu nok skulle have valgt en gåtur langs havet i stedet. Men sådan er der så meget, man skal ikke altid tænke på hvad man skulle have gjort, men åbne øjnene for hvad man gør, og det var smukt i Stenbjerg Klitplantage og der duftede intenst af forår.

3098

Eventyrligt lys kom gennem træerne. Nogle kalder det “religiøse stråler”, sandsynligvis inspireret af sollys der trænger igennem halvtætte skyformationer og som de benyttes i religiøse malerier der vil overspille det guddommelige lys.

1399

Derefter skulle de friske fisk hentes i Vorupør, men nu var der altså lige det, at det var tirsdag…..

3102

Efter lidt snak og sms’sen med Nina blev vi ledt hen til Røgeriet og der var åbent! Vi glædede os over at der også var et dansk flag så vi kunne tale dansk derinde, men da vi kom ind blev der ellers talt lifligt på tysk. Vi købte lidt mørksej, koldt og varmt røget laks. Hvad mon spanden er til der står udenfor? Hvis det er vand til hunde skulle vi måske tage “rigshunden” med næste gang…

3105

Det klassiske Vorupør-billede blev taget på vej hen til “det gode ishus” som Nina og Stine havde introduceret mig til. Men der var lukket, så ingen is til os! … Det skulle ellers have været årets første, men sådan blev det ikke.

1403

Da vi kom tilbage til hotellet, mødte dette dejlige syn os ‘ en rigtig forårsbuket og jeg tror det er en hilsen fra vores Lene på hotellet. Mang tak Lene!

1405

Os? Vi skulle videre med de gøremål vi havde planlagt for dagen, minutterne skal jo udnyttes. Jeg skulle på biblioteket og se i gamle aviser. Jeg gjorde årgang 1900 færdig og påbegyndte 1901. Steen ville op og pleje bilen lidt med påfyldning og lidt afvaskning af insekter på forruden.

1410

Steen kom ned i bibliotekets kælder og kunne ikke undslå sig for at kigge gamle aviser også. Hans årgang i dag var 1914. Derefter kørte vi til Åbakken og jeg mødte Hjalmar i glasgangen og han satte sig i det jeg kalder glashjørnet. På dette billede ses fotografen også…

1415

Fotografen ses ikke her, men det gør en far med hans yndlingsdatter Cool

3109

En behagelig aftensmad i behageligt selskab i den vestlige udkant af byen rundede dagen af og den efterfølgende gåtur tilbage til hotellet gav os denne smukke aftenhimmel. Det er som om man fornemmer at nu vil vejret ændre sig, men måske er det fordi vi ved ifølge meteorologerne at det vil….

 

 

This entry was posted in Maj 2013. Bookmark the permalink.