21. maj 2013

3331

En ny dag venter på os, men hvordan vejrliget vil blive er svært at sige.

1560

Om formiddagen var jeg på besøg hos Lilly, vi snakkede så meget så jeg fik ingen billeder taget. Steen kørte Hjalmar til lægen, han skulle have taget blodprøve og derefter kørte de to en tur sammen ud på Boddum og der startede med at køre ind ad Boddum Bisgaardvej. Det blev en hyggelig tur, forstår jeg, hvor Hjalmar stille og roligt sad i bilen og fortalte om det de kørte forbi.

3332

Jeg blev først færdig med mit besøg og Steen havde afleveret Hjalmar lidt før Åbakkens frokosttid. Derefter fjernede Steen fårelortene fra heden fra vores støvler.

1564

Vi havde lige nogle minutter indtil biblioteket i Hurup åbnede og mente vi lige kunne tillade os at tage en tur ud til Agger for at indsnuse den friske havlugt. Men vi tog ikke de fårelortefrie støvler på for der var ikke også tid til en gåtur – desværre, vi have andre ting vi gerne ville nå. Men vi fik lidt frisk havluft i lungerne.

1576

På tilbagevejen til Hurup afveg vi fra planen om at køre til biblioteket der i mellemtiden havde åbnet dørene, for jeg kom i tanker om at jeg hver eneste dag i sidste uge ville have været på Ågård – men havde glemt det hver gang. Så der kørte vi hen. Madame selv var til stede og kommenterede straks de trøjer jeg prøvede: “passer ikke på skulderen”, “passer ikke i ryggen” osv og til sidst: “du skal have syet en til dig”. Bemærk de hvid ri-sting, der markerer hvor hun mener en model skal ændres. Efter markeringen med ri-stingene blev farvene valgt og nu må jeg have tålmodighed indtil juli for at se resultatet. Ågård var et dejligt sted, hvor der var så meget, så meget interessant at kigge på!

3333

Ågård, med alle de mælkebøtter der lige nu blomstrer overalt i det thyske landskab. Det varer ikke længe, så er de færdige med at vise deres pragt for i år. Nå, vi for videre til bibliotekets kælder, til de gamle aviser, og et lille smut på Åbakken.

3334

Inden vi så os om var vi igen på eventyr. Nu skulle vi på aftentur til Mors.

3338

Så smukt blev bilen parkeret. Det må den altså have nydt, nå nej det var vist d’herrer der lige gik lidt længere for at se på det smukke landskab. Hanklit er den store skrænt, hvad det er der ligger længere ude mod horisonten ved jeg ikke – måske er det Feggesund? Dejligt med bølger på Limfjorden.

3340

Vi skulle spise aftensmad på Gullerup Strand Kro. Nina havde ringet og de havde et bord fri, ja ovenikøbet et vinduesbord, med næsten samme udsigt som parkeringspladsens.

3345

Kroen er kendt for stegt ål, og klassisk go gammeldaws kromad, næsten ligesom klassisk gammeldaws engelsk pubmad. Jeg ved ikke om man kan sige at det er fornyelse, når der er rødvin istedet for øl. For 40 år siden ville det have været øl. Vi valgte dagens ret: hakkebøf med bløde løg, brun sovs, kogte kartofler og syltede rødbeder og nå, ja, en rødvin som den lokale vinsælger mente skulle være kroens “husets vin”…

3346

Og hvad er desserten? Der kan gættes og gættes, men hvis jeg siger at det var Steens fødselsdagsdessert i barndomstiden bliver svaret: …citronfromage! Men fotografen må beklage at en af gæsterne havde spilt en dråbe væske fra de syltede rødbeder, og hvad kan man sige andet end at den farve er der knald på, det er der ikke rigtig på desserten…

3348

Vi opførte os pænt, og selv om vi først så opførselsreglerne da vi gik mætte og tilfredse ud fra stedet havde vi slet ikke gjort noget vi ikke måtte.
En behagelig oplevelse var kroen. Sådanne steder skal og bør blive bevaret men vi kan kun sige at der er en god kromand/vært/tjener, som var meget effektiv og altid havde en god bemærkning og uden sådan een ville sådan et sted nok have svært ved at klare sig i vore dage hvor alt skal være så smart og retterne bliver serveret som små dekorerede kunstværker. At han så kunne få konen til at stå og koge/lave maden i køkkenet til os var vi jo heldige med.
Kroen var godt besøgt.

3353

Vi var de sidste på kroen den aften, men vi var også de sidste der ankom. Hvad vi kigger på her husker jeg altså ikke, men det er noget der bragte smil frem på vore læber.

3354

Ikke nok med at vi var de sidste, det var Ninas bil også. Den stod nu alene på parkeringspladsen, hvor der havde været fuldt af biler da vi kom. En dejlig køretur ventede os nu tilbage til Hurup City iennem det smukke morsiske og thyske landskab.

 

 

 

This entry was posted in Maj 2013. Bookmark the permalink.