9. november 2011 – Hvad vi heller ikke fik med

Vi fik jo ikke med i det tidligere indlæg, at vi efter det lette eftermiddagsmåltid arbejdede på denne blog og ved 17-tiden mødtes over en kop the med en af vores “forbindelser” til organisatorerne bag den internationale quilt uge i Yokohama for at forberede lørdagens talk show. Da det var på plads gik vi alle 3 over i centret for generelt at se hvor langt de var kommet med at sætte hele hurlumhejet op og i særdelseshed hvordan det stod til med vores galleri. på vej dertil så vi at de var færdige med indgangskontrollen.

Folk var i gang overalt og vi kunne på lidt afstand se at der var sket noget siden sidst. Den kæmpestore quilt der hænger ned fra loftet befinder sig over området bag vores galleri og genererede ikke. Quilten er udstillingens “vartegn” og benyttes hvert år.

Nu var det jo godt at vi havde det lille kursus i japansk i en af de tidligere indlæg her på bloggen, for så forstår I jo uden problemer at det drejer sig om Inge og Steens quiltudstilling.

For de som ikke kunne se det helt tydeligt, er her et nærbillede til hjælp. Baggrunden er lyst træ, som prægede hele vores galleri på en meget sympatisk og neutral måde. Det var vi meget tilfredse med.

De røde løbere var ved at blive lagt ud og afspærringen i form af hvide kæder var ved at blive spændt ud foran vores quilts, så publikum ikke kom for tæt på. Det var dog noget vi ikke behøvede frygte her i Japan, for her er publikum yderst disciplinerede. I USA og Europa skal mange helst hen for at røre og allerhelst vende quilten om så bagsiden kan beundres. Ikke her.

I baggrunden ses det kommercielle område under opbygning. Flere hundrede boder blev sat op af handlende der mente at have noget at tilbyde de 30.000 besøgende som ville strømme ind i løbet af de næste dage.

Naomi, vores “forbindelse”, roste vi for det meget sympatiske galleri der var blevet sat op for os,  og at vi var glade for at det var i en form der ledte publikum rundt i en ring skabt af en “ø” i midten der også benyttedes til at hænge vores quilts på.

Naomi inviterede os på sushi-restaurant. Det havde vi ikke prøvet før, men sagt at skulle det være, så skulle det være i Japan. Det kræver nemlig et komprisløst hygiejneniveau – og det har de i Japan, mener vi. Og her var vi så, og det var en oplevelse. Alt meget friskt og interessant tilbehør i form af misosuppe, grøn the, en slags æggestand med fisk og svampe, og på tallerkenen 12 store stykker sushi, inklusive 3 slags rå tun, blæksprutte, laks, andre fisk fra Stillehavet og endelig rå ål. Meget interessant måltid, som spistes med pinde og med soja i en lille sidetallerken til at dyppe bidderne i, hvis man havde lyst til det.

This entry was posted in Japan 2011. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *