23. november 2016

07:48 sad vi hos Emmery’s og spiste morgenmad.

Jeg havde et møde i Vanløse kl. 10:00 for at hente en lille bog om klosterskolen i Alsemberg, hvor Dorthea i 1902-3 havde været elev, og begav mig afsted 09:15. På vej til metroen på Kongens Nytorv kom jeg forbi Charlottenborg og kunne nu betragte den rædselsfulde indpakning af bygningerne i gamle sække.

I dybet under Magasin kom det førerløse tog snart ind…

…og jeg steg ind 09:26. God plads i retning mod Vanløse.

Inge lå ikke på den lade side, men var på indkøb, og imedens kiggede hun efter tasker til mig. Hun var inde i Skagen-butikken i Jorcks Passage ved Vimmelskaftet, for i vinduet var der nogle potentielle kandidater.
Mit møde gik hurtigt og effektivt og jeg mødtes med Inge i netop denne butik.

Efter at have kigget på varerne og konstateret, at der var mulige kandidater her, gik vi lidt længere hen ad Strøget og ind til La Glace 

Lige i nærheden var butikken med Barbour beklædning. Der kiggede vi også ind for at se, om der skulle være herretasker. Det var der, og en var designmæssigt og funktionelt OK, men i farver, der slet ikke gik an.

Her skiltes vores veje. Jeg havde et frokostmøde på Cap Horn med tidligere kolleger klokken 13:00. Inge havde flere indkøb at gøre…

…men først søgte hun op i tagetagen hos Illum, hvor der er flere bespisningsmuligheder. Hun valgte Palæo som leverandør til en juice 

Jeg mødte Jørgen Sandberg i Magasin på vej til Nyhavn. Vi fulgtes derned og fik en god snak undervejs. Annette stødte til lidt senere og vi gik ind til et velreserveret bord og bestilte en frokosttallerken og øl fra fad.

Jeg skulle huske at få et billede af os alle tre. Det blev først efter, at vi havde spist op! Men det blev taget, og her er vi. Jørgen er ved siden af sit travle pensionistliv projektleder på et lille satellitprojekt, og Annette havde uddannet sig til certificeret turistfører. Glædeligt og interessant at høre om. Jeg havde en virkelig hyggelig tid med dem og er glad for, at de inviterede mig med til denne frokost. Vi blev enige om at gentage det.
Bemærk min gamle og delvist defekte “herretaske” i forgrunden. Ikke lige det smarteste på bordet…

Inge og jeg besluttede os til at se, om der var et bord ledigt hos Pastis, men der var alt optaget. Inge spurgte tjeneren, om der også var fuldt hus hos Fishmarket i Hovedvagtsgade, som er ejet af samme firma. Den venlige tjener ringede straks derhen og spurgte, om der skulle være en plads. Det var der og 18:45 sad vi ved dette bord 

Vi bestilte stegt pighvar med persillerod, nye løg, fiskefumé og krydderurter. Det smagte godt.

19:52 var vi på vej tilbage til hotellet forbi på kajen, og billedet her af Operaen bliver godnatbilledet på en meget afvekslende dag.

 

This entry was posted in København november 2016. Bookmark the permalink.