I morgenavisen faldt Inges øjne på denne annonce. Den ledte til en overvejelse om, hvorvidt vi skal lease eller købe…
Billedmæssigt starter dagen ude hos Mary, hvor Inge traditionsmæssigt tager hen for at starte sin runde ved Agger. Vejret gråt, ustabilt men endnu ikke så blæsende, men alligevel med en god brænding. Før hun tog nøglen og kørte derud, havde vi diskuteret køkkendesignerens sidste indretningsforslag, så der var noget at tænke på medens benene tog det ene skridt efter det andet ad kendte stier, veje og gader…
Interessant som vi får dækket de forskellige vandområder, vi ellers bare går forbi og lader tilbage i glemslen. Her har vi til venstre Flade Sø set fra Klitvej mod, samt engområderne nord for Agger.
Jeg havde et ærinde i byen og bemærkede pressens reaktion på gårsdagens skyderi i Paris. De er ret enige i deres holdning…
Endnu et par vandhuller. Sjovt med denne lille serie af vandhuller og damme, som vi normalt ikke fotograferer. Disse to er sandsynligvis tørre om sommeren. Jeg gætter på, at de er taget fra Thyborønvejen og ind mod husene ved Aggers gamle havn.
Lidt syd for, hvor billedet ovenfor blev taget, har Inge taget dette af en kanal, der leder ind til den gamle havn, som ikke længere er forbundet sejlmæssigt til Krik Vig. Om kanalen her er forbundet med vigen, ved jeg ikke.
Der var planlagt urnenedsættelse kl. 15:30. Graveren ved Boddum kirke, Carl Christian, var på pletten nogle minutter før med Ellys urne, som havde ventet i kapellet indtil nu. Vi har ikke set en moderne urne før, og jeg skulle da også hen og mærke på den for at få en fornemmelse for materialet, den er lavet af.
Overflade er glat og urnen føles mere massiv end man skulle tro for et nemt forgængeligt materiale. Alt forgår, undtagen en lille keramik-dims, der identificerer, at her er Elly’s jordiske rester nedsat.
Liv og Emil sænkede urnen ned i hullet, som Carl Christian havde gravet på forhånd. Vi andre så på, og regnen og den kolde vestenvind blandede sig markant i ceremonien.
Elly fik en central plads i gravstedet hvor Hjalmars bror, Christian, og hans forældre Mette og Christian ligger begravet. Her skal Hjalmar til sin tid også begraves. Carl Christian havde smukt omkranset urnehullet med gran.
Urnen på sin varige plads.
Da urnen var nedsat, passede det med, at solen skulle ringes ned. Det foregår manuelt, nu om dage med høreværn på, og Carl Christian gjorde det med den erfarnes håndelag. Det er ikke helt ligetil at styre klokken deroppe, og kneblen (hedder den det, den der laver larmen ved at støde imod klokke(skallen) ?) især.
Det lille selskab blev imedens stående ved graven….
… og den skulle nu dækkes til.
Så smukt ligger Elly nu i gravstedet…
…som har disse koordinater. Anker havde tidligere ytret, at gravstedsinformationer burde indeholde koordinater, så de var nemme at finde i fremtiden.
Bagefter tog vi til Åbakken, hvor den yngste var Hjalmar og Ellys oldebarn, Laura. Inge foreslog, at de to skulle pille julepynten ned, og det blev lidt af et hit.
Familien fra Boddum kom også, og så kan man sige, at Hjalmar havde fuldt hus!
Inden vi alle gik, opfordrede Inge niecerne Anne og Liv, samt Laura til et gruppefoto. Nevøen Emil fik opgaven som fotograf.
…og kokken Thomas havde tænkt specielt på os, da han fik friskfangede rødspætter fra Krik Vig ind i køkkenet. Det var altså godt, og diskret garneret med persillepesto og hvilende på en seng af spidskål og grønne asparges.
…den aftensmad skulle naturligvis vendes i køkkenet med overtjeneren Susanne, chefkokken Thomas og kokkeeleven Christian.