2. december 2014

7642

Tirsdag morgen bringes rent sengelinned og håndklæder til hotellet og det brugte fragtes tilbage til vaskeriet. Det tænkte jeg ikke på, da jeg i aftes parkerede Audi’en, men vaskerimanden lader ikke til at have haft de store problemer med at bakke op til døren.
I baggrunden svinger Carsten ind med hotellets varevogn. Ja der er aktivitet fra tidlig morgen – jeg var på vej over for at spise morgenmad ved 7-tiden 🙂

7644

Carsten havde måske hentet nye gasflasker, og han lader til at holde fast ved december-kostymet med nissehue og korte bukser.

7645

Vi tog til Agger for den daglige gåtur, der som sædvanligt inkluderede et kig ud over Vesterhavet. Hvad fotografiet ikke viser, er hvor tæt på det var at en 3. person var kommet med. Måske kun 1 mm til venstre for fotografiets kant var en dame på vej ind i motivet.

7648

Damen havde vi set andre morgener, men indtil nu ikke talt med. Den lille scene, hvor hun troede at hun var trådt ind i billedet, gav anledning til en god snak. Vi fik bla. at vide, at hun selv var fra Agger og at statuedamen hed Mary, og drengen Frits. Vi ved, hvor Frits nu bor i Agger, og hvorfor Mary var den kvinde, som inspirerede til det generelle billede af en fiskerkone fra Agger.

7646Mary var gift med en Heiselberg, som var fisker. Det var hans 10 brødre også. Mary havde radioforbindelse til fiskekutterne, hvilket alle ikke havde på den tid. En dag med uvejr kunne hun ikke få forbindelse med mandens skib og frygtede det værste. Hun løb op i klitten og spejdede ud over havet for at se, om han dog ikke skulle vende tilbage. Og så så hun kutteren tøffe forbi mod syd for at sejle igennem Thyborøn Kanal og op til Agger havn.
Derfor blev hun symbolet for fiskerkonerne.

7655

Vi kørte til Thisted midt på dagen for at besøge Elly.

7656

For at komme til Elly, må man følge den grønne linie midt på vejen.

7652

Inden havde vi i en butik på Kronborgvej købt en lille juledekoration med elektrisk stearinlys i. Lyset er overtrukket med stearin for at give det rigtige “look” og det er batteridrevet. Smart. Elly blev meget glad for dekorationen og gentog flere gange, at det var ligesom i barndommen, hvor hendes mor lavede dekorationer.
Dette lys er så livagtigt at to sygeplejersker uafhængigt af hinanden kom ind på stuen for at fortælle at det var forbudt at have levende lys på stuerne.

7658

Elly døsede hen, Christian kom, og vi kørte sydpå for at få tid til at kigge indenfor hos Hjalmar. Vi briefede ham om dagens forløb, og hvordan den nok ville se ud i morgen. Det blev også til lidt diskussion om et par gamle fotografier fra beg. af 1930’erne. Så var det spisetid for Hjalmar, og vi trillede hen til Missionshotellet.

7663

 

Kokkeeleven Christian havde stået for aftensmaden. Det blev en fiskeanretning med hellefisk (yderst til venstre), rejer og røget laks på finthakket salat, derefter grillet tun og til sidst rørt torsk med bønnespirer. Dertil små skiver baguette grillet med pesto og ost, eller tomattern i olivenolie. Dejligt!

7671

Under køkkenrunden fik Christian behørig ros for fiskeanretningen.

7674

På vej ud fra køkkenet kom en kok med smagsprøver på brune kager, de havde bagt i dag. Det er de bedste brune kager, jeg kan mindes at have smagt. Inge kunne kun have en, men tallerkenen var alligevel tom kort efter 🙂
Fin afrunding på dagen.

This entry was posted in Hurup november-december 2014. Bookmark the permalink.